Παρέλαση 25 Μαρτίου στην ΝΥ Θα μπορούσε να γίνει διαβαλκανικός εορτασμός?

Επιμένω ότι η ΝΥ θα μπορούσε να οδηγήσει τους Βαλκανικούς λαούς σε προσέγγιση καταρχήν εκεί, και με ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών να οδηγηθούμε βήμα-βήμα
 πιο κοντά στην απαραίτητη φιλία προσέγγιση και συνύπαρξη.
 Η 25η Μαρτίου ήταν η αρχή της ανατροπής στους νόμους  του απολυταρχικού  Ισλάμ στα Βαλκάνια και η αρχή της πρώτης  πορείας των περιοχών προς τις ιδέες του διαφωτισμού της δυτικής Ευρώπης, η οποία στήριξε το ελληνικό έθνος να επεκταθεί και μέχρι τους βαλκανικούς πολέμους.
Στην επανάσταση αυτή   έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αλβανόφωνοι (αρβανίτες) και περισσότερο από τους άλλους Βαλκανικούς λαούς η Αλβανία  θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Αρκετά εξελισσόμενη κοινωνία της στην ΝΥ. Ήδη στη ΝΥ Κυκλοφορεί εφημερίδα της με το όνομα ΙΛΛΥΡΙΑ που μόνο με την χρίση του ονόματος δείχνει μια στροφή στον κλασικό μας πολιτισμό που την είδα διάχυτη στην Αλβανική κοινωνία, και όχι μόνο, που θα πρέπει να την εκλάβουμε σαν ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ και όχι  σαν ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ.       
                                                       
 Πιστεύω ότι η σύγχρονη Τουρκία θα μπορούσε να βάλει την 25 Μαρτίου στις εθνικές γιορτές την Βαλκανικής πατρίδας με την παρουσία της φέτος στην παρέλαση της ΝΥ γιατί εκείνη την ιστορική στιγμή έγινε η αρχή της διάλυσης ενός φανατικού ισλαμικού συστήματος ,η οποία διάλυση ολοκληρώθηκε με την επανάσταση των Νεότουρκων υπό τον Αχμετ Νιαζη o Κεμάλ Ατατούρκ συμμετείχε σαν νέος αξιωματικός τότε το 1908  στις 24 Ιουλίου που η συγκεκριμένη ημερομηνία της αρχής της επανάστασης των Νεότουρκων Θα μπορούσε κατά την άποψη μου να θεωρηθεί ένας διαβαλκανικός εορτασμός με επίσης και παρουσία και εκπροσώπων των Ελληνικών συλλόγων, και των άλλων Βαλκανικών χωρών  στην ΝΥ. Η επανάσταση αυτή που ξεκίνησε από τουρκικές στρατιωτικές μονάδες της Θεσσαλονίκης, και με συμμετοχή χριστιανών και εβραίων πολιτών  έδωσε στον Τουρκικό λαό το πρώτο σύνταγμα και στην πορεία με επιμονή των Κεμαλικών κατάφερε να γίνει σήμερα η πρώτη δημοκρατία σε Ισλαμικό κράτος.    Ατίγραφα θα στείλω στον πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Τσεκεριδη εμαιλ eliasgreek@aol.com στον γενικό γραμματέα κ Πέτρο Γαλάτουλα galatoulasp@yahoo.com στην κ.Λιανα Θεοδωράτου πρόεδρο του τμήματος ελληνικών σπουδών στο NYU  του ιδρύματος Αριστοτέλης Ωνάσης Hellenic.studies@nyu.edu  tel 212 998 3990, στον πρόεδρο της Τουρκικής ομοσπονδίας κ. Αλι Τζιναρ email president@tadf.org tel.212 6827688, στην Αλβανική εφημερίδα Ιλλυρία
vebaj@illyriapress.com , στο Ρουμανικό σύλλογο που γνώρισα Romania press mr Basile romanianjournalny@gmail.com     και σε κάποιες ελληνικές εφημερίδες που έχω εμαιλ και σε ένα κανάλι επίσης που θα ευχόμουν μια δημοσίευση . Επίσης και στο τοίχο στο fb  του κ. Stavros zhongas  των ελληνόφωνων της Ν,Αλβανίας <<βορειοηπειρώτες>> όπως τους αρέσει να αποκαλούνται. Πιστεύω ότι σε αυτούς τους πολίτες όπως και στους Μουσουλμάνους της Θράκης της Βουλγαρίας, και της Ρόδου, και των Αλβανών που μεγάλωσαν και εργάζονται στην Ελλάδα, θα είναι πιο ωφέλιμη η προσέγγιση, γιατί θα ζουν και θα επενδύουν πιο ελεύθερα ψυχολογικά στις περιοχές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.
Θαλεγα κ. πρόεδρε της ομοσπονδίας   συλλόγων και λοιποί κύριοι του διοικητικού συμβουλίου στο Σταθάκειο να ξεκινήσετε μια προσέγγιση και αν το εκτιμήσουν θετικά ας παραστούν στην Εθνική μας γιορτή( μιλήστε με τον κ.Τζινάρ). Επιμένω ότι θα γίνει ένας ιστορικός σταθμός που θα τιμήσει εσάς προσωπικά και την ομοσπονδία μας γενικότερα.
Από τις πιο σημαντικές ομηλίες που άκουσα στο Σταθάκειο ήταν αυτή της κ.irene   tsoukas του συλλόγου Ηπειρωτών και της κ. Λιάνας Θεοδωράτου του τμήματος ελληνικών σπουδών στο NYU  του ιδρύματος Αριστοτέλης Ωνάσης. Και θα ευχόμουν αυτές οι τόσο μορφωμένες κυρίες να ενδιαφερθούν για την προσέγγιση, έχουν το κύρος (αν  εκτιμήσουν την πρόταση μου θετικά που το εύχομαι) να επηρεάσουν την τοπική μας κοινωνία και την ομοσπονδία μας.