ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ ΠΡΌΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΈΤΟ ΡΟΜΑ



Για το  πρώτο θέμα σκουπίδια σαν Φίλοι του συνθήματος  ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ  κάναμε μια διαδρομή ΣΤΑ ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων  και εκτιμήσαμε οτι τα υπάρχοντα ΧΥΤΑ δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν, και όποιοι  Δήμαρχοι το υπόσχονται απλά μας κάνουν το χατήρι να γίνουν ψεύτες, για να τους ψηφίσουμε, γιατί η κοινωνία μας  δυσκολευεται να ακούει αλήθειες
Εμείς γιατί δεν τα πάμε καλά με τα ψέματα και δεν σκοπεύουμε να σας ζητήσουμε ψήφους,οπότε  ΣΑΣ το ξαναλέμε στο ΧΥΤΑ  οτι έχει γίνει μέχρι τώρα θα μείνει.
Το θέμα είναι να μην γίνουν πολλά καινούργια εργοστάσια παράλληλα, να ξεκινήσει το ένα από την Κερατέα, σύγχρονης τεχνολογίας μετατροπής σε ρεύμα .Θα φτάσει για την επόμενη εικοσαετία αν εμείς ενδιαφερθούμε για την ανακύκλωση στην πηγή, ενεργοποιώντας και το ενδιαφέρον μας σαν πολίτες, να αφήνουμε  τα ανακυκλώσιμα ΈΞΩ από τους κάδους, που μπορεί να τα παίρνουν κάποιο απο τους συμπολίτες μας τσιγγάνους.. και να τους πείσουμε  να μην βγάζουν τα φρεάτια που επίσης ανακυκλώνονται... αλλά είναι τόσο χρήσιμα!!
ΟΥΤΕ να κάνουν τόσα πολλά παιδιά που για να τα θρέψουμε και για να τα μορφώσουμε,  αντιμετωπίζουν και αυτοί καί εμείς ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ. .

Σήμερα λοιπόν ξεκινάμε να ερευνήσουμε για το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα της γειτονιάς ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΊΑ στον γκετοποιημένο συνοικισμό ΡΟΜΑ.
     Με το σταθερό συναγωνιστή τον ΜΠΟΥΛΗ (σοβαρό εργολάβο οικοδομών)που έχει χρόνο αυτόν τον καιρό που οι οικοδομές νεκρώθηκαν, και κάποιοι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν ξέρουν οτι έχουμε ένα εκατομμύριο οικοδόμων στην ανεργία σήμερα... που παρότι είναι λιγότερο μορφωμένοι απο τους Δ.υπάλληλους, αντιλαμβάνονται την κρίση και περιμένουν!!. Πήραμε και τον Παναγιώτη τον Σιάμο που τον είχα γνωρίσει από το ΚΚΕ (συνταξιούχος εργάτης)και μένει στην γειτονιά με τους τσιγγάνους.
Τους σέβεται και τον σέβονται ,τους αγαπάει και τον αγαπούν, για να ισχύει το σοφό του λαού μας ότι δίνεις παίρνεις 
Το πρώτο σχολείο που είδαμε από ότι μας είπε ο Παναγιώτης Σιάμος είναι ανενεργό και κατεστραμμένο αρκετά χρόνια, χωρίς να λειτουργήσει ούτε μια μέρα, απλά είχαν βάλει ένα φύλακα ο οποίος μόλις έφυγε το λεηλάτησαν με απερίγραπτη εσωτερική καταστροφή!!


             Η επάνω φωτογραφία, μπροστινή όψη με τους φίλους,  και κάτω η πλαϊνή
Δίπλα στο σχολείο αυτό είναι ένα αξιόλογο και απο καθαριότητα σπίτι Ρομα.  Ίσως πρόπερσι που είχα ενδιαφερθεί να καθαριστεί που ήταν απελπιστικά γεμάτο με μπάζα και σκουπίδια, και είχα γνωριστεί με τους ανθρώπους, περήφανα μου είπε η ιδιοκτήτρια οτι το καθάρισαν μόνοι τους... από την δική τους την πλευρά από ότι είδα.

Ο περίπατος συνεχίστηκε πρός τα πάνω με πολύ τρεχούμενο νερό της βρύσης στους δρόμους σε κάποια σημεία ανακατωμένο με σκουπίδια και υπόλοιπα τροφών.Πιθανόν κάποιο τσιγγάνοι να μην πληρώνουν το νερό, αλά άσχετα με αυτό,η αλόγιστη σπατάλη σε ένα τέτοιο αγαθό της φύσης, είναι σοβαρότερο  έγκλημα και πρέπει να το μάθουν και αυτοί .Δίπλα στα κεντρικά φρεάτια ανοιχτές αυτόδικες τρύπες να συνδέουν τα τρεχούμενα νερά με αυτά των βόθρων που κάνουν την οσμή πολύ πιο έντονη και επικίνδυνη από εκείνη μέσα στο  ΧΥΤΑ που επισκεφτήκαμε!!!   άραγε ΆΜΕΣΑ ... χρειάζεται.
                                        ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΊΑ.
Αναζητώντας ένα σύλλογο να κάνω αυτές τις προσπάθειες, το είδα δύσκολο να μου καλύψει τις ανάγκες για τόσο τολμηρές  πρωτοβουλίες.Ο σύλλογος κάποιων ξένων δημοσιογράφων που έχω γνωρίσει, και ηγείται ο κ. Jean-Daniel Kolombani που ασχολείται και με θέματα παιδείας, δέχτηκε μέσω αυτών να προωθήσω την προσπάθεια. Καταλήγω αγαπητέ κ.Kolombani οτι θα ήταν καλύτερο απο την μικρή τοπική ομάδα  που ξεκινήσαμε να ζητήσω για πέντε χρόνια την υπεύθυνη διαχείριση ενός Μ.Κ.Ο μη κερδοσκοπικού οργανισμού,  να αναζητήσω συνδρομή να κάνουμε κάτι ευκίνητο, που η παρουσία και η οικονομική ενημέρωση του τοπικού μας διοικητικού συμβουλίου, πέραν του διαδικτύου, θα μεταφέρει στην κοινωνία την έντιμη και ιδιαίτερα οικονομικά εικόνα της οργάνωσης, που είναι προϋπόθεση για να πείσουμε.  Πέραν αυτού  ίσως το πιο σημαντικό είναι να πείσουμε τις δύο αρκετά εχθρικές κοινότητες να συν τρέξουν, με αλληλοκατανόηση και σταδιακή αφομοίωση.
Στο τέλος του περιπάτου φτάσαμε σε ένα υποψήφιο γηροκομείο που έγινε επί παπαδήμα ακόμη!! και συνεχίζει πολύ πιο ερειπωμένο και εγκαταλελειμένο από το προηγούμενο!!! Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί.


Πήρα την γραμματέα του Δημάρχου κ. Μπουραίμη να διεκδικήσω ένα ραντεβού με τον Δήμαρχο να ζητήσω για τα 5 χρόνια που θα διαχειριστώ την Μ.Κ.Ο. να μας δοθούν πρός χρήση και αξιοποίηση αρχίζοντας απο το  σχολείο της πρώτης εικόνας, να το επισκευάσουμε όσο μπορέσουμε και  ιδιαίτερα με εθελοντισμό.Ελπίζω να μας δώσει την ευκαιρία....
 Σε δύο αίθουσες που πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα, στην μία παιδάκια απο 3-4 χρόνων, και μια άλλη με τις μητέρες των παιδιών για βασική παιδεία.Ελπίζω να δεχτεί άμεσα  να  μας επιτρέψει να προσπαθήσουμε γιατί εμείς ανάλογα με τις δυνατότητες που θα βρίσκουμε απο χρήματα, και εθελοντισμό θα προχωράμε.
Επίσης να κλείσουμε τις τρύπες της αποχέτευσης,με παράλληλη ενημέρωση να μην το ξανακάνουν γιατί ιδιαίτερα στα παιδιά τους και σε αυτούς κινδυνεύει η υγεία τους, αλλά και σε όλη την γειτονιά.
Κάτι που θα πρέπει να ενδιαφερθούμε επίσης, είναι να τοποθετήσουμε κάποιους κάδους να πετούν μπάζα και σκουπίδια και να τα αδειάζουμε όταν γεμίζουν.
Αυτοί οι άνθρωποι πέραν του εμπορείου,και συγκέντρωσης υλικών ανακύκλωσης,καθαρίζουν από άλλες γειτονιές μικροποσότητες μπάζων τα οποία σκοτεινά τα αδειάζουν και στην γειτονιά τους η σε διπλανούς  δρόμους.
Εμείς με τους κάδους θα τους νομιμοποιήσουμε την παραβατικότητα.



Αν ο δήμαρχος απαντήσει θετικά  θα αρχίσουμε και θα προχωρήσουμε όσο πιο μακρυά μας επιτρέψετε να πάμε....εξ'αλου όπως είπε και ο μεγάλος καβάφης
 ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ... από την ίδια την Ιθάκη.. 
  Επί τω προκειμένω της κάποιας δικαίωσης, και παιδείας, των  συμπολιτών μας ΡΟΜΑ.