Ανω Λιόσια, ημερίδα για τα σκουπίδια,και πρόταση για ίδρυση ΜΚΟ




Οι φίλοι  του συνθήματος <<ΤΟ ΝΕΟ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ>> παρευρεθήκαμε στην ημερίδα συζήτηση που οργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών και παρουσίασε το πάνελ ο κ.Σάββας

.                                                  
 Η κ. Γιαννοπούλου παρατήρησε πέραν πολλών άλλων οτι <<οι αποφάσεις (για τα σκουπίδια) παίρνονται ερήμην του Λαού>>.

Ο πρώην δήμαρχος Σταμάτης Γιώργας μας ανέφερε για τα πολλά χρόνια ύπαρξης της χωματερής στην γειτονιά, και τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Στην πορεία ο κ. Σάββας υποστήριξε ότι προσπαθούν να περάσουν την βιοξύρανση από την πίσω πόρτα, και οτι θα ξεκινήσει προσφυγές και νέα ρήξη.
Καλεσμένοι να συμμετάσχουν και ο πρώην πρύτανης πολυτεχνείου κ. Mαρκάτος
ο οποίος παρατήρησε ότι αυξάνεται ο όγκος των σκουπιδιών αιτία των καταναλωτικών συνηθειών επίσης οτι έχουμε απορροφήσει πολλά κονδύλια χωρίς να γίνει και ανάλογη μέριμνα, μεταφέροντας τις ευθύνες, από φορέα σε φορέα, και από την μια  παράταξη στην άλλη ΑΚΡΙΒΈΣΤΑΤΟ !

Ο κύριος της φωτογραφίας μου φάνηκε ο πιο ουσιαστικός ομιλητής που δείχνει να γνωρίζει το θέμα από μέσα, και πέταξε το μπαλάκι εκεί που πρέπει στην τοπική αυτοδιοίκηση.Εγώ θα το πέταγα λίγο μακρύτερα στους πολίτες, στην ενημέρωση και ενεργοποίηση τους.


Εμείς στο τέλος της συζήτησης ζητήσαμε να τοποθετηθούμε με μια δίλεπτη τοποθέτηση όπως θα δείτε και στο βίντεο που κατά λάθος αναφέρουμε το εργοστάσιο  ΕΜΑΚ σαν ΕΠΑΝΑ όπως φαίνεται διορθωμένο  στο κείμενο που ακολουθεί μετά το Βίντεο, και είναι το ίδιο που ακούγεται στο βίντεο.
Ακολουθεί πρόταση για δημιουργία ΜΚΟ στα Άνω Λιόσια.


.
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ με ομιλία του Panos paliokostas στην ημερίδα για τα σκουπίδια.
----Από την άνοιξη προσπαθούμε να κάνουμε μια συντροφιά στην γειτονιά, και περιμένουμε να κάνουμε και άλλους φίλους, στο σύνθημα.
                     <<ΤΟ ΝΕΟ ΧΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ.>>
Έχουμε κάνει έρευνα για τα σκουπίδια και εκτιμήθηκε οτι το τεράστιο εργοστάσιο ΕΜΑΚ μπορεί λίγα να προσφέρει με την δομή του, απλά κάνει μια δύσκολη ανακύκλωση πριν, την κάποια κομποστοποίηση.
Την πιο σοβαρή προσφορά στο ΧΥΤΑ μας την κάνει το θάψιμο των σκουπιδιών, που δημιουργεί μεθάνιο, που άμεσα μετατρέπεται απο την ΒΕΑΛ σε παραγωγή ρεύματος.
    Η πρόταση μας είναι να δοθεί έμφαση στην ανακύκλωση στην πηγή.
Με προτροπή  και ΠΙΕΣΗ, από την Δημοτική αρχή, το ξανά τονίζω, και ΠΙΕΣΗ και με πρόστιμα, στους πολίτες της πόλις, που δεν συμμορφώνονται  να αφήνουν τα ανακυκλώσιμα έξω από τους κάδους.
Η πρωτογενής μεταποίηση των πλαστικών και χαρτιών είναι πολύ απλή επένδυση για κάποιον που έχει, η αποφασίσει να κάνει μια  πρόχειρη στέγαση.  Ίσως φτάνουν 10.000 ευρώ στην αρχή. Κάποιοι τσιγγάνοι και μετανάστες θα τα μεταφέρουν εκεί-όταν αρχίσουν οι πολίτες να τα αφήνουν ΕΞΩ από τους κάδους και άμεσα θα γίνει πρώτη ύλη το 60 με 70 % των σκουπιδιών σήμερα.
Με βάσει την έρευνα μας για την μετατροπή μιας ποσότητας σκουπιδιών σε ρεύμα, θεωρούμε ότι ΔΕΝ είναι ανάγκη να γίνουν την ίδια στιγμή τρία εργοστάσια τεράστια στην Αττική, που πιθανόν, ύποπτα, προτείνεται
Πρέπει να γίνει μόνο ένα στην παραβατική Κερατέα, που αν ενδιαφερθούμε για  πρωτογενή ανακύκλωση, εκτιμώ οτι θα φτάσει για πάρα πολλά χρόνια.To μόνο που θα μπορούσε να γίνει στο χυτά μας είναι η μετατροπή των κλαδεμάτων και των χόρτων σε ρεύμα.
Μια πιο σοβαρή επένδυση από την πρωτογενή ανακύκλωση, όχι όμως τεραστίων διαστάσεων, μια μικρή  μονάδα στοιχίζει κάτω απο 200.00 ευρώ, που επίσης θα έδινε ένα κάποιο εισόδημα στους Ρομα, που θα τα μετέφεραν, η και θα καθάριζαν τα χόρτα, που το καλοκαίρι είναι επίσης, επικίνδυνα για φωτιές.
Το εργοστάσιο αυτό δεν εκπέμπει ιδιαίτερους ρίπους θα μπορούσε να γίνει και μέσα στο ΒΙΟΠΑ μας, αλλά δεν συντρέχει λόγος αφού  μπορεί να γίνει στους χώρους του ΕΜΑΚ που έχει ιδιαίτερη υποδομή, για υποδοχή φορτηγών σε μεγάλες ποσότητες με κλαδέματα, και ξερά χόρτα. Και η κοινή μας γνώμη νοιάζεται για τους ρίπους στο ΒΙΟΠΑ. Ενώ ενδιαφέρεται ελάχιστα για τους ρίπους σε κάποια σημεία στο γκέτο των ΡΟΜΑ μέσα στην πόλι.
Ιδιαίτερα σε κάποια σχολεία που έγιναν για τους  ρομα που είναι και ιδιοκτησία του ΔΉΜΟΥ!!! Όπου υπάρχουν υπαίθριοι βόθροι και χρήση σαν τουαλέτες μέσα στην Ιδιοκτησία του σχολείου, και κινδυνεύουν τα παιδιά των Ρομα, και όχι μόνο, για να προσβληθούν από ηπατίτιδες και φυματίωση.
ΤΟ κακοποιημένο σχολείο!!

Αξίζει να δούμε στην Ν.Υ. και μία φωτογραφία για την ανακύκλωση στην πηγή 


Οι μαύρες σακούλες είναι τα τροφικά που δεν είναι πάνω από 30% .
Τα ανακυκλώσιμα φαίνονται σε λευκές σακούλες




ΠΡΌΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΤΉΡΙΞΉ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ Μ.Κ.Ο ΣΤΑ ΆΝΩ ΛΙΌΣΙΑ

 Θα ενδιαφερθούμε να κάνουμε το Δ.Σ.της ΜΚΟ απο πολίτες που χαίρουν εκτίμησης και το δυνατό απο όλες τις παρατάξεις γιατί πρώτιστα θα χρειαστούμε την ηθική συμπαράσταση των συμπολιτών μας. Επίσης στο επταμελές Δ.Σ. να πείσουμε τέσσερις νέους αν είναι δυνατόν τους προέδρους απο τους πολιτιστικούς συλλόγους της γειτονιάς για να μεταφέρεται και στην κοινωνία η εντιμότητα στην διαχείριση, και η πρόοδος των στόχων.Το βιογραφικό των ανθρώπων που θα αποτελέσει αυτόν τον πυρήνα θα τον ανεβάσουμε στο διαδίκτυο με κάθε λεπτομέρεια, όπως και τον απολογισμό έργου κάθε εξάμηνο, με τις δυσκολίες που διαισθάνομαι ότι θα συναντήσουμε, στην διαδρομή μας για την Ιθάκη του σκοπού μας που ακολουθεί
   
  ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΜΚΟ    <<THAT LIGHT .ORG>>
        ΣΚΟΠΟΣ

Ο βασικός παραγωγικός στόχος να είναι, η χημική μετατροπή κλαδεμάτων σε αέριο και στην πορεία σε ρεύμα στο χυτά μας,και των σκουπιδιών στην Κερατέα. Ενημέρωση θέλουν οι συμπολίτες μας εκεί. Μια μικρών διαστάσεων μονάδα,σήμερα ρυπαίνει όσο ένα τζάκι κατοικίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται  θα προωθούνται σε εκδοτικές δραστηριότητες,σε ενημέρωση και παιδεία ευπαθών ομάδων,με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές σε προώθηση αλληλοκατανόησης των πολιτισμών και των διαφορετικών παραδόσεων στην Βαλκανική μας περιοχή, με προσπάθεια συναντήσεων και ανταλλαγής απόψεων.  Εκδηλώσεις με ομιλίες για επηρεασμό των Ρομά, και από καλλιτέχνες τους, ιδιαίτερα για την μείωση της υπέρ γεννητικότητας, της υπερβολικής (προκλητικής) σπατάλης νερού, και ρεύματος  
Αξιοποίηση και των Ρομα, και των μεταναστών, για ανακύκλωση στην πηγή, με παράλληλη ενημέρωση και προτροπή των πολιτών, να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα έξω από τους κάδους-όπως γίνεται στην Νέα Υόρκη. Συμβουλευτική προσφορά σε ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στην ΒΙΟΜΑΖΑ για παραγωγή ενέργειας. Ενημέρωση των πολιτών για την στήριξη από την κοινή γνώμη, για την μετατροπή της βιομάζας σε ενέργεια το δυνατόν  στην κάθε πόλη.
Ανάληψη κατασκευαστικών έργων της ευρύτερης περιοχής Δυτικής Αττικής και όχι μόνο. Εκδόσεις βιβλίων εφημερίδων και εντύπων και Ηλεκτρονικών sites, δημιουργία ραδιοσταθμών και τηλεοπτικών σταθμών.
Προώθηση Ελληνοαλβανικής, ελληνοτουρκικής, και διαβαλκανικής φιλίας γενικότερα.
Συμμετοχή στην οργάνωση πολιτών που συμφωνούν στον σκοπό, ιδιαίτερα από τον απόδημο ελληνισμό, και από χώρες  της βαλκανικής η των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η και άλλων ευρωπαϊκών η αραβικών χωρών .Συνεργασία και με άλλους συλλόγους στην  Ελλάδα και στην αλλοδαπή που συμφωνούν στον σκοπό.

Φίλοι του συνθήματος 

ΤΟ ΝΕΟ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ