ΣΗΖΗΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΒΡΑΜΗ

Συζητώντας με τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Αβράμη Για τα ίδια θέματα Ανάπτυξη και  Ρομα,  που με εντυπωσίασαν οι πρακτικές και τα έντυπα του



 


Το μίνι περιοδικό του, Φάκελοι που έχει και άλλους φακέλους σε επόμενες σελίδες, τον άνοιξα στην πρώτη σελίδα που έχει τον πιο ενδιαφέρον, για προσπάθεια καταπολέμησης  
......<<φάκελος   ΔΙΑΦΘΟΡΑ>> 


Κύριε  Γιώργο όπως εγώ, έτσι πιστεύω και οι περισσότεροι ψηφοφόροι της γειτονιάς ξέρουν λίγα για το βιογραφικός σας. Θα μας πείτε κάτι για την πορεία σας και για τα πεπραγμένα στην θητεία σας στην εργασία και στα κοινά?
 Γεια σας κύριε Παληοκώστα ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνεται με αυτή την συνέντευξη
 Είμαι πολιτικός μηχανικός εδρεύω στα Ανω Λιόσια απο το 1996 στον χώρο που βρίσκεστε, είμαι γέννημα θρέμμα από την Χασιά, είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά και έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το τι εννοείται εργασία, εργασία σημαίνει για μένα αγώνας, αγώνας για την επιβίωση ο οποίος αυτή την στιγμή με έφερε στην θέση αυτή,  να είμαι υποψήφιος του Δήμου φυλής με τις δυνάμεις μου, και χωρίς καμία άλλη στήριξη.
2)Μέσω του διαδικτύου ,πρότεινα στον νυν Δήμαρχο να στηρίξει ένα ΜΚΟ μη κερδοσκοπικό,που θα με ενδιέφερε και εμένα ίσως να δραστηριοποιηθώ,  στην μετατροπή των κλαδεμάτων σε ρεύμα, και ιδιαίτερα με την παιδεία των Ρομα, εσείς θα εμπιστευόσαστε ένα τέτοιο ΜΚΟ μη κερδοσκοπικό.
- Όπως ξέρετε πολύ καλά, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί το τελευταίο διάστημα είναι μια πληγή για τον Δήμο μας, και όχι μόνο για τον Δήμο μας, αλλά και για όλη την κοινωνία μας.  Αν οι βάσεις και οι προδιαγραφές είναι σωστές συνταγματικά, και σκοπεύουν προς την σωστή κατεύθυνση δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και εγώ να στηρίξω μια τέτοια ΜΚΟ.

3)Έξω, εννοώ στο εξωτερικό λειτουργεί με επιτυχία ο θεσμός ΜΚΟ (κοινωνική επιχείρηση) στην Ελλάδα και αυτό υστερεί, προσωπικά εσείς το εμπιστευόσαστε, σαν έναν πιο αποκεντρωμένο οργανισμό, που μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα με εθελοντισμό?
Σίγουρα ότι πρότυπα  υπάρχουνε  στις ευρωπαϊκές χώρες και μπορούμε να τα δούμε όλα προς την σωστή κατεύθυνση,  θα μας ενδιέφερε  και μας, και θα είμαστε και εμείς αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. 
4)Τελευταία παρακολουθώντας τα δρώμενα της γειτονιάς, βλέπω τις παρουσίες και δαπάνες των δημάρχων, μόνο σε πολιτιστικά  εκκλησιαστικά, η αθλητικά θέματα, και καμιά αναφορά σε αναπτυξιακά θέματα. Εσάς  πόσο σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη?
Έχουμε ταμπέλα και πορεία μπροστά μας, σε ότι αφορά την ανάπτυξη Είμαστε υπέρμαχοι της ανάπτυξης της περιοχής και όχι με φανφάρες και εκδηλώσεις στους στύλους. Όταν βρεθήκαμε την περασμένη εβδομάδα στην λιτανεία του αγίου Γιώργη στην ζωφριά και ο εφημέριος της περιοχής μνημόνευε επί 15 λεπτά κύριε Παληοκώστα ποιος πρόσφερε τις πορτοκαλάδες, ποιος πρόσφερε τα βεγγαλικά, και το ποιος πρόσφερε ...εμείς θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι πολιτισμός,...για να με βρει απόλυτα σύμφωνο!
5) Στην γειτονιά από χρόνια έχει αποφασιστεί να γίνει ένα Β.Ε.ΠΕ στο οποίο δίνονται άδειες από το υπουργείο βιομηχανίας, χωρίς να έχει συσταθεί ο ανάλογος φορέας και είναι στον αέρα, πως σκεφτόσαστε να το αντιμετωπίσετε αν εκλεγείτε?
Σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και το υπουργείο θα κοιτάξουμε ο φορέας αυτός να αποκτήσει νομική υπόσταση, γιατί όπως γνωρίζεται πολύ καλά ο φορέας αυτός αν δεν συσταθεί δεν θα μπορεί να δεχτεί διευκολύνσεις όπως προγράμματα,και διάφορες παροχές και είναι όλα αυτά χωρίς ύπαρξη.
6)Την μεγάλη Δευτέρα του 1997, σε μια ομιλία μου στον δήμο πρότεινα να γίνει μια δημοτική τράπεζα, με ασφάλειες, και με μια μινι κεφαλαιαγορά, που θα μπορούσε να προσφέρει στην ανάπτυξη, πως εκτιμάται  την πρόταση μου?
Στην περίπτωση αυτή πρέπει να συζητήσουμε με δεδομένα της εποχής  του 2014 μπορεί το 1997 να υπήρχαν οι συνθήκες και πραγματικά είναι σοβαρή αυτή η πρόταση που κάνατε. Αυτήν την στιγμή όμως ζούμε στο 2014  και πραγματικά πρέπει να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές  δυνατότητες αυτή την εποχή ενός Δήμου.
7)πρόσφατα με επιστολή μου, στον νυν δήμαρχο πρότεινα να ξεκινήσει τον φορέα Β.Ε.ΠΕ ,που θα μπορούσε αντί για ένα πολυτελές κτήριο διοικητήριο, να ξεκινήσει με ενα δημοτικό κεφάλαιο σε μια προεξοφλητική θυρίδα ,της οποίας τα θετικά αποτελέσματα (αν υπήρχαν) θα πήγαιναν σε έργα υποδομής που λείπουν από το Β.Ε.ΠΕ, και το ουσιαστικότερο θα είχε μια λεπτομερή εικόνα των δυνατοτήτων των βιοτεχνών, εσείς πως το εκτιμάτε?
Θεωρώ ότι είναι μια σοβαρή πρόταση που θα μπορούσαμε και εμείς να συζητήσουμε.
8)Σε σχέση με την παιδεία των Ρομα έγινε ένα σχολείο για τους Ρομα με ένα πολυτελές κτήριο, που δεν λειτούργησε ποτέ, και αντ’αυτού καταστράφηκε, Εσείς τι έχετε κατά νου να κάνετε?
Σε ότι αφορά τους ρομα κ. Παληοκώστα είναι στο πρόγραμμα μας, έχουμε αναφερθεί πολύ σοβαρά για αυτούς, προχωράμε στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους, με ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, και υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών τους σε σχολεία, με εξειδικευμένα μαθήματα και εισηγητική διδασκαλία 
  Είναι στις θέσεις μας για το θέμα της παραβατικότητας, η αστυνόμευση, πλην όμως στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω ρητά και κατηγορηματικά. οτι τα δικαιώματα είναι αλληλέγγυα και ταυτόσημα με τις υποχρεώσεις,όλα τα δικαιώματα που έχουν οι Ρομά θα είναι στην διακριτική τους ευχέρεια να τα χρησιμοποιήσουν, θα τους τα παρέχουμε ,υπάρχει όμως και το κομμάτι των υποχρεώσεων, θα πρέπει  και αυτοί να καταλάβουν κ.Παληοκώστα  ότι το δικαίωμα πάει μαζί με την υποχρέωση
9)προτείναμε στον Δήμαρχο άμεσα αφού κλείσει η τροφοδοσία βόθρου στον χώρο του σχολείου, να δαπανηθεί ένα μικρό ποσό για την τοποθεσία κάδου, να δοκιμάσουμε ένα μεικτό εθελοντισμό για τον καθαρισμό του σχολείου ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, το στηρίζετε?
Η ανακύκλωση και το κομμάτι της καθαριότητος είναι στις πρώτες πρωτεριότητες της παράταξης μας 
10)Έχω εκτιμήσει ότι το μεγάλο πρόβλημα για την μη παιδεία, και την κάποια παραβατικότητα των νεαρών Ρομα είναι η κουλτούρα της υπεργεννητικότητας, συμφωνείτε? και αν ναι πως σκεφτόσαστε να το αντιμετωπίσετε?
Η κουλτούρα της υπεργεννητηκότητας έχει να κάνει γενικά με διάφορες μορφές, είναι αναφέρετο δικαίωμα σε κάθε ομάδα ανθρώπων και συμπολιτών μας να κάνουμε όσα παιδιά μπορούνε, από εκεί και πέρα είμαστε υπέρμαχοι στο να υπάρχει υπερ γεννητικότητα στην περιοχή.Ανέφερα ότι δεν συμφωνώ κοριτσάκια στα 14 να γίνονται μητέρες ,
συμφωνώντας παρατήρησε ότι είναι θέμα παιδείας, και η παιδεία δεν πρέπει να σταματάει στα 14 χρόνια,η παιδεία πρέπει να έχει και συνέχεια, αναφέροντας το ρητό των μεγάλων προγόνων μας, <<γηράσκω αεί διδασκόμενος>>.
11) Ο πρόεδρος του συλλόγου ρομα <<Μέγας Αλέξανδρος>> κ.Μαρίνος Λιακόπουλος έδειξε να συμφώνησε, σε μια πρόταση μου για ένα μεικτό ΜΚΟ, και για ένα κοινό μεικτό γλέντι στην αυλή του σπιτιού του, που είναι κοντά στο σχολείο θα ερχόσαστε να πείτε κάτι σε αυτούς τους πολίτες, και να συν διασκεδάσουμε?
Θα ρθώ αν και πιστεύω ότι στον χώρο της παράταξης μας εμείς έχουμε σαν πρόγραμμα να φτιάξουμε ένα χώρο ειδικό  γιατί και αυτοί έχουν τα ήθη και τα έθιμα τους έχουν και αυτοί την κουλτούρα τους, και θα πρέπει αν πραγματικά μπορέσουμε να το κάνουμε να υπάρχει ένας χώρος συγκεκριμένος που άνθρωποι θα μπορεί να κάνουν τις εκδηλώσεις τους τους γάμμους τις βαπτίσεις  τους κλπ με τον ιδιαίτερο τρόπο που ξέρουν αυτοί

Κάνοντας μια παρένθεση στην συνέντευξη Τόπε και τόκανε ο Γιώργος με το εκλεκτό του επιτελείο την πρωτομαγιά εδώ φαίνεται με τα γυαλιά στο στο σπίτι του κ. Λιακόπουλου

Να παρατηρήσω ότι πέραν του Γιώργου,και του κ. Κώστα Λουμιώτη του συνασπισμού που επίσης ήλθε,και δύο εκπρόσωποι της παράταξης Παππού της κ. Αννα οικονόμου, και του κ Γιώργου κριτικού, εκτίμησα θετικά την άρνηση του κ. Δημήτρη Τσουμπρή του ΚΚΕ  ο οποίος μου είπε ξεκάθαρα ότι η πρωτομαγιά δεν είναι γιορτή, είναι απεργία.
Θάλεγα με εξέπληξε αρνητικά που η παράταξη του κ. Σάββα, και του κυρίου Μπουραίμη.. δεν έστειλαν ούτε μια απάντηση, και δεν βρέθηκε ούτε ένας διαθέσιμος από τους πολυάριθμους συνεργάτες, που σίγουρα έχουνε!!.Θα κάνω λεπτομερή ανάρτηση για την πρωτομαγιά με τους Ρομα, και συγνώμη για την παρένθεση 

12)Μετά τον καθαρισμό του σχολείου και την μερική του επισκευή θα μπορούσε στο χώρο τις Κυριακές το πρωί να γίνονται κάποιες συζητήσεις με τους πολίτες Ρομα, σε ένα μεικτό πάνελ, για τα θέματα της παραβατικότητας, της παιδείας και της κουλτούρας, πως το βλέπετε?
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, την οποία θα υιοθετήσουμε άμεσα με την εκλογή μας στον δήμο Φυλής 
13)Προτείναμε στον Δήμαρχο αντί ακριβής επισκευής στο σχολείο να γίνει μια πρόχειρη επισκευή να αρχίσουν σε δύο αίθουσες στην μια παιδεία για νήπια και στην άλλη για τις μητέρες τους. Το υπόλοιπο δε της εγκριθείσας δαπάνης να γίνει μετατροπή κλαδεμάτων σε ρεύμα που τα εισοδήματα του, να πηγαίνουν  στην παιδεία και επικοινωνία με τους Ρομα εμείς το βλέπουμε μέσω ενός ΜΚΟ. Πως το εκτιμάται?
Και αυτό πολύ σοβαρή πρόταση πραγματικά όταν εκλεγούμε θα κοιτάξουμε όσο καλύτερα να την επεξεργαστούμε και να την εκμεταλευτούμε 

  Ευχαριστώ κ. Αβράμη για τον χρόνο σας οι σκέψεις σας θα μεταφερθούν στους πολίτες ,

Ελπίζω να μας δώσετε μια άλλη συνέντευξη στο μέλλον για ερωτήσεις μου στο που δαπανιούνται αυτά τα τεράστια ποσά των εκατομμυρίων ευρό, που ακούγονται, που εγώ ένας μικρός επιχειρηματίας με πείρα, αδυνατώ να αντιληφθώ, πόσο μάλλον πιο άπειροι συμπολίτες μας, και είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουμε οι πολίτες πως αναλώνονται οι θυσίες μας.
κ. Παληοκώστα η δημοτική κίνηση ΕΥΠΟΛΙΣ ξεκίνησε με ένα και μόνο σκοπό, στο πρώτο μας φάκελο που μιλάμε για τις θέσεις μας, μιλάμε για την διαφθορά και την διαπλοκή, ναστε σίγουροι ότι η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών ΕΥΠΟΛΙΣ και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αβράμης θα είναι πάντοτε δίπλα σας, για άμεση ενημέρωση και για οποιαδήποτε οικονομικά θέματα  που και στο μέλλον προκύψουν, σας ευχαριστώ πάρα πολύ


 Πιό κάτω φαίνεται ένα έντυπο με ιδιαίτερη φαντασία, έξω ο φάκελος γράφει το κλασικό τον οποίον όταν τον ανοίξεις (δεύτερη φωτογραφία) μπορεί να γράψεις τα παράπονα σου, τα οποία όλα παρακαλώ αφού διαβαστούν, ταξινομούνται σε ντοσιέ, μου έδειξε δύο τεράστιους γεμάτους ντοσιέ  με παράπονα πολιτών!!.




ΕΝΤΥΠΩΣΙΆΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΏΡΓΟ !!