Με τον κ. Χρήστο Παππού υπ. Δήμαρχο συζητώντας για ανάπτυξη,Β.Ε.ΠΕ και Ρομα


ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΠΟΥ


1)Κύριε Παππού όπως εγώ, έτσι πιστεύω και οι περισσότεροι ψηφοφόροι της γειτονιάς ξέρουν λίγα για το βιογραφικός σας. Θα μας πείτε κάτι για την πορεία σας και για τα πεπραγμένα στην θητεία σας σαν Δήμαρχος που υπηρετήσατε?
Γεννήθηκα μεγάλωσα και εργάζομαι εδώ στα Άνω Λιόσια, είμαι φυσικός στον τομέα της εκπαίδευσης. Το 2002 κατέβηκα για πρώτη φορά για υποψήφιος δήμαρχος, το 2006 κατέβηκα επίσης και την περίοδο 2007- 2010 ήμουνα Δήμαρχος Ανω Λιοσίων.
2)Μέσω του διαδικτύου ,πρότεινα στον νυν Δήμαρχο να στηρίξει ένα ΜΚΟ που ίσως θα με ενδιέφερε και εμένα να δραστηριοποιηθώ,  στην μετατροπή των κλαδεμάτων σε ρεύμα, και ιδιαίτερα με την παιδεία των Ρομα, εσείς θα εμπιστευόσαστε ένα τέτοιο ΜΚΟ. μη κερδοσκοπικό οργανισμό
Εγώ εμπιστεύομαι μια σύμπραξη των δημοτών με τον Δήμο, που θα είναι με την εποπτεία της πολιτείας.
3)Έξω, εννοώ στο εξωτερικό λειτουργεί με επιτυχία ο θεσμός ΜΚΟ(κοινωνική επιχείρηση) στην Ελλάδα και αυτό υστερεί, προσωπικά εσείς το εμπιστευόσαστε, σαν έναν πιο αποκεντρωμένο οργανισμό, που μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα με εθελοντισμό?
Πιστεύω στον εθελοντισμό που μπορεί να οργανώσει ο Δήμος με τους πολίτες του, αλλά πιστεύω οτι οι ΜΚΟ στην Ελλάδα έχουν ένα όνομα που δεν είναι ότι καλύτερο
4)Τελευταία παρακολουθώντας τα δρώμενα της γειτονιάς, βλέπω τις παρουσίες και δαπάνες των δημάρχων, μόνο σε πολιτιστικά  εκκλησιαστικά, η αθλητικά θέματα, και καμιά αναφορά σε αναπτυξιακά θέματα, σας  ενδιαφέρει η ανάπτυξη?.
Πιστεύομε στην ανάπτυξη αλλά ταυτόχρονα  με τον πολιτισμό και με τον αθλητισμό, και με τα θέματα της εκκλησίας, αυτά μπορούν να βγάλουν τον δήμο προς τα έξω, εκτιμώ ότι πρέπει να είναι συν ιστάμενα και με μια σύνθεση όλων αυτών των θεμάτων. 

5) Στην γειτονιά από χρόνια έχει αποφασιστεί να γίνει ένα Β.Ε.ΠΕ στο οποίο δίνονται άδειες από το υπουργείο βιομηχανίας, χωρίς να έχει συσταθεί ο ανάλογος φορέας και είναι στον αέρα, πως σκεφτόσαστε να το αντιμετωπίσετε αν εκλεγείτε?
Έχω αντιμετωπίσει τον ΒΙΟ.ΠΑ σαν Δήμαρχος, τότε είχαμε πάρα πολλά προβλήματα, αλλά θεωρώ στην τετραετία 14-19 που πιστεύω ότι θα εκλεγώ Δήμαρχος, θα το αντιμετωπίσουμε και θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα.
6)Την μεγάλη Δευτέρα του 1997, σε μια ομιλία μου στον δήμο πρότεινα να γίνει μια δημοτική τράπεζα, με ασφάλειες, και με μια μινι κεφαλαιαγορά, που θα μπορούσε να προσφέρει στην ανάπτυξη, πως εκτιμάται  την πρόταση μου?
Απο το 97 μέχρι σήμερα έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια μπορεί το 97 η πρόταση αυτή να έστεκε, με την οικονομική κατάσταση σήμερα,  είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.
7)πρόσφατα με επιστολή μου, στον νύν δήμαρχο πρότεινα να ξεκινήσει τον φορέα Β.Ε.ΠΕ ,που θα μπορούσε αντί για ένα πολυτελές κτήριο διοικητήριο, να ξεκινήσει με ενα δημοτικό κεφάλαιο σε μια προεξοφλητική θυρίδα ,της οποίας τα θετικά αποτελέσματα (αν υπήρχαν) θα πήγαιναν περισσότερο σε έργα υποδομής που λείπουν απο το Β.Ε.ΠΕ, και το ουσιαστικότερο θα είχε μια λεπτομερή εικόνα των δυνατοτήτων των βιοτεχνών, εσείς πως το εκτιμάτε?
Το ΒΙΟ.ΠΑείναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον δήμο και από  το υπουργείο
 ανάπτυξης,και με συνεργασία του δήμου με τους βιοτέχνες, για να μπορέσει να είναι πιο αποδοτικό το ΒΙΟΠΑ για την περιοχή. 
8)Σε σχέση με την παιδεία των Ρομα έγινε ένα σχολείο για τους Ρομα  με ένα πολυτελές κτήριο, που δεν λειτούργησε ποτέ, και αντ’αυτού καταστράφηκε, τι έχετε κατά νου να κάνετε?
Δεν είναι σχολείο είναι βρεφονηπιακός σταθμός για τους Ρομα είναι έργο της Ευρωπαϊκής ένωσης, εγώ το θεμελίωσα και το παρέδωσα το 2010,και σήμερα με λύπη βλέπω οτι δεν λειτούργησε ποτέ,έχω σκοπό να λειτουργήσει το κτήριο, γιατί και οι Ρομά είναι άνθρωποι και τα παιδιά των Ρομα δεν διαφέρουν απο τα δικά μας παιδιά.
9)προτείναμε άμεσα αφού κλείσει η τροφοδοσία βόθρου στον χώρο, να δαπανηθεί ενα μικρό ποσό για την τοποθεσία κάδου, να δοκιμάσουμε ένα μεικτό εθελοντισμό για τον καθαρισμό του σχολείου θα το στηρίζατε?
Φυσικά και θα το στήριζα ποντάρω και στον εθελοντισμό,αλλά εκτιμώ ότι πρέπει άμεσα να επισκευαστεί το κτήριο και να λειτουργήσει, δεν μας ενδιαφέρουν μόνο τα κτήρια αλλά μας ενδιαφέρουν και οι ψυχές των ανθρώπων που θα λειτουργήσουν τα κτήρια αυτά
10)Έχω εκτιμήσει ότι το μεγάλο πρόβλημα για την μη παιδεία, και την κάποια παραβατικότητα των νεαρών Ρομα είναι η κουλτούρα της υπεργεννητικότητας, συμφωνείτε? και αν ναι πως σκεφτόσαστε να το αντιμετωπίσετε?
Πρέπει να δούμε συνολικά το θέμα των Ρομα γιατί και αυτοί είναι συμπολίτες μας, πρέπει να εφαρμοστούν νόμοι για όλους γιατί μια πόλη με διαφορετικούς νόμους δεν είναι πόλη, εκτιμώ ότι οι Δημότες Ρομα να ενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο, οι μη δημότες με τις παράγκες, πρέπει να φύγουν εχτές.
11) Ο πρόεδρος του συλλόγου ρομα <<Μέγας Αλέξανδρος>> κ.Μαρίνος Λιακόπουλος έδειξε να συμφώνησε, σε μια πρόταση μου για ένα μεικτό ΜΚΟ μη κερδοσκοπικό, Θα τον στηρίζατε?
 Εκτιμώ οτι δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τους Δημότες, όλοι οι πολίτες του Δήμου μας είναι δημότες και οι πολίτες ρομα είναι και αυτοί δημότες, και πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο και όλους τους φορείς,  για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται.


12)Μετά τον καθαρισμό του σχολείου και την μερική του επισκευή θα μπορούσε στο χώρο τις Κυριακές το πρωί να γίνονται κάποιες συζητήσεις με τους πολίτες Ρομα, σε ένα μεικτό πανελ, για τα θέματα της παραβατικότητας, της παιδείας και της κουλτούρας, πως το βλέπετε?
Εκτιμώ οτι πρέπει να γίνει και οχι μόνο στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και σε άλλα σημεία του Δήμου, για να ενταχτούν και οι Ρομα σε μια σύγχρονη κοινωνία 

13)Προτείναμε στον Δήμαρχο αντί ακριβής επισκευής στο σχολείο να γίνει μια πρόχειρη επισκευή να αρχίσουν σε δύο αίθουσες στην μια παιδεία για νήπια και στην άλλη για τις μητέρες τους. Το υπόλοιπο δε της εγκριθείσας δαπάνης να γίνει μετατροπή κλαδεμάτων σε ρεύμα που τα εισοδήματα του, να πηγαίνουν  στην παιδεία και επικοινωνία με τους Ρομα. Πως το εκτιμάται?
Το σχολείο πρέπει να επισκευαστεί στην αρχική του μορφή, είναι έργο της ευρωπαϊκής ένωσης για το οποίο έχει δεσμευτεί ο δήμος, να επισκευαστεί και να λειτουργήσει όπως ακριβώς ορίζει το πρόγραμμα, και για τα παιδάκια των ρομα αλλά και για τις μητέρες, και να γίνεται και μια ενημέρωση στις μητέρες για το πως θα χειριστούν το θέμα της παιδείας.

   ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΧΑΤΖΙΤΡΑΚΟΣΙΑ 


  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας οι σκέψεις σας θα μεταφερθούν στους πολίτες ,
Ελπίζω να μας δώσετε μια άλλη συνέντευξη στο μέλλον για ερωτήσεις μου στο που δαπανιούνται αυτά τα τεράστια ποσά των εκατομμυρίων ευρό, που ακούγονται, που εγώ ένας μικρός επιχειρηματίας με πείρα, αδυνατώ να αντιληφθώ, πόσο μάλλον πιο άπειροι συμπολίτες μας, και είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουμε οι πολίτες πως αναλώνονται οι θυσίες μας.
Εγώ θα είμαι πάντοτε στην διάθεσή σας ως Δήμαρχος, πάλεψα για αυτήν την πόλι με ελάχιστα χρήματα και πάρα  πολλές υποχρεώσεις και εκτιμώ οτι την πενταετία 14-19, σε συνεργασία πάντα και με εσάς και με τους υπόλοιπους που είναι ενεργοί πολίτες, να βελτιώσουμε τις συνθήκες στον δήμο μας. 

      ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ<< ΜΠΟΥΛΗ>> ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ