ΝΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ....ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ?





Κοινωνικά αγαθά
Και σωστή ( κρατική ?) διαχείριση
Αναμφίβολα τα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας ,του νερού, του ρεύματος, και μεταφοράς ,πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον κάθε πολίτη που ζει στην πατρίδα μας. Μπορεί όμως το κράτος στον ανταγωνισμό προόδου και εξέλιξης σε αυτά τα ΑΓΑΘΆ που παράγονται!!   να προσφέρει και να ανταγωνιστεί την  ιδιωτική πρωτοβουλία? Εχω εκτιμήσει ότι το κράτος υστερεί στην ποιότητα ακόμα και στην παιδεία και στην υγεία, ακόμα και στις  USA  ΝΥ.HUNDER (Δημοτικό πανεπιστήμιο) NYU (ιδιωτικό) που παρακολούθησα σε κάποια τμήματα τον περασμένο φθινόπωρο που ήμουνα στην ΝΥ για να βελτιώσω τα αγγλικά μου, καμία σύγκριση δεν βρήκα στην παραγωγή και στην ποιότητα, τουλάχιστον η διπλή απόδοση του NYU(ιδιωτικού) σε οργάνωση και ποιότητα προϊόντος( κοινωνικού αγαθού ΠΑΙΔΕΙΑ). Εγχείρηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς (κρατικό) Αθήνα, με υποδιευθυντή συμμαθητή γιατρό από το νυχτερινό Περιστερίου, αρκετά καλό,
 By-pass  στο Ιατρικό Αθηνών Άριστο. Τουλάχιστον διπλή απόδοση. Εκτιμώ ότι με τον μη έλεγχο προμηθειών, αδειών προσωπικού,οργάνωσης και παραγωγικότητας, το αγαθό του πρώτου (κρατικού) νοσοκομείου στοίχισε στον εργοδότη κράτος πολύ περισσότερα.
Μήπως πρέπει το κράτος να περιοριστεί στην σωστή φορολογία των εχόντων και των 'κερδοφόρων επιχειρήσεων (αν υπάρχουν πια!!), και ιδιαίτερα ΝΑΙ των αδήλωτων μαύρων εισοδημάτων, για να ικανοποιηθούν με μέτρο ελεύθερες προσβάσεις (όχι σπατάλες) των πτωχών συμπολιτών μας σε αυτά τα κοινωνικά αγαθά, μιλάω για σπατάλες που παρακολούθησα ακόμα και στην κατανάλωση νερού τελευταία και στην γειτονιά των Ρομά στα Ανω Λιόσια, και όχι μόνο, που οι δημότες επι τω πλείστων  το θεωρούν πιο κοινωνικό, να πληρώνει όποιος θέλει και να καταναλώνει όσο θέλει!!, εδώ πάμε σε μια κοινωνική συμπεριφορά που θα μας οδηγήσει..... μακρύτερα από εδώ που καταντήσαμε .Ατυχώς πολύ αξιόλογοι παράγοντες της Ελληνικής κοινωνίας συνεχίζουν να εκτιμούν τα φιλοσοφικά θεωρήματα του 1850 ότι το κράτος μπορεί να τα κάνει όλα, και ότι είναι απλά θέμα επιλογής εντίμων πολιτών ...ΚΥΡΙΟΙ απεδείχθη ιστορικό Λάθος .Πρέπει με προϋπόθεση αποδεδειγμένη.. ότι το κράτος δεν μπορεί να παράγει να προχωρήσουμε σε σύγχρονες αριστερές(δικαίωση των αδυνάτων) σκέψεις.
   Θα πρότεινα στην εκλεκτή διοίκηση του Σύριζα να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της, ότι μάλλον δεν θα προσφέρει στην καλύτερη τύχη του τόπου μας, που είμαι σίγουρος ότι πρώτιστα την ενδιαφέρει, με το να στηρίζει με πάθος τις κρατικές επιχειρήσεις, τουλάχιστον όσες είναι ήδη κακό παρελθόν στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.