Η πόλη Shenzhen της Κινας ...και ο κ. ασπρη γάτα μαύρη γάτα...



Την πόλη δημιούργησε ο μετα τον Μαο τιμονιέρης της παραγωγικότητας DENG XIAOPING
 Ο οποίος είχε πει το περίφημο<<δεν έχει σημασία αν η γάτα είναι άσπρη η μαύρη, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια>> 
Στην Κίνα πήγα να παρακολουθήσω (το δυνατόν) αναερόβια καύση(σήψη) που ήταν και ο περισσότερος χρόνος μου.Χρειάστηκε όμως να κατέβω και στο κέντρο της πόλης και για να πάρω χρήματα από την κάρτα μου που δεν το βρήκα αρκετό απλό στην αρχή.Και να περάσω και δύο μέρες στα δύο εντυπωσιακά τουριστικά σημεία της πόλης. THE WINDOW OF THE WORLD και CULTURAL PARK.Ένας χωριανός μου μου ζήτησε να ανεβάσω φωτογραφίες από το τουριστικό κομμάτι και ξεκινάω από αυτό. Η συγκεκριμένη πόλη είναι  δημιούργημα του Deng Xiaoping  του μεγάλου ηγέτη του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας που πρωτοστάτησε στο γίνει η Κίνα μέσα σε 20 χρόνια η πιο εντυπωσιακή ,και ανερχόμενη χώρα στον πλανήτη.Το down Town της πόλης μου φάνηκε ίσως πιο εντυπωσιακό απο το μανχαταν όπως και η ασφάλεια και η οργάνωση του μετρό της πόλης.
Κάποιες φωτογραφίες απο το κέντρο της πόλης.



 


Το window of the world είναι ενα τεράστιο πάρκο στην είσοδο του οποίου δεσπόζει σε αντιγραφή σε πραγματικές διαστάσεις ο πύργος του ΑΙΦΕΛ,  το άγαλμα της Αφροδίτης, το γυμνό του Δαβίδ της αναγέννησης, και αλλού σε μινιατούρες και αλλού σε πραγματικές διαστάσεις, τα σημαντικότερα παγκόσμια αξιοθέατα από όλους  τους πολιτισμούς του πλανήτη. Από το Μανχάταν και το άγαλμα της ελευθερίας και το mount rushmoore national memories USA,μέχρι τις πυραμίδες των  Φαραώ  το κολοσσιαίο, την ακρόπολη, πολιτισμούς της Αφρικής, της Ασίας, του ισλάμ, της Ρωσίας της χριστιανικής Ευρώπης. Εκτίμησα οτι ήταν το εντυπωσιακότερο μουσείο τέχνης που έχω δεί μέχρι σήμερα.










 






 


                                    T H E          C U L T U R A L             P A R K
Το πολιτιστικό πάρκο το  οποίο το είδα σε άλλη μέρα ασχολείται μόνο με τον κινεζικό πολιτισμό, έχει αναφορές σε διάφορες πολιτιστικές μικροενότητες με διαφορετικές γλωσσικές παραδόσεις, ,μινιατούρες απο τα τείχη του πεκίνου, και ιστορικές διαδρομές διάφορων πολιτισμών, όπως των μογκόλων,επίσης θρησκευτικές παραδόσεις που κυριαρχεί η θεότητα του βούδα,και λίγο ισλάμ.




 


 

                             


Η γάτα της Κίνας λοιπόν έπιασε τόσα πολλά ποντίκια και της φαίνεται η προκοπή, ας το προσέξουν οι αριστερά βαίνοντες πρός την εξουσία, να δουν πως θα ωθήσουν την παραγωγηκότητα, και πως θα αμολήσουν την άχρωμη γάτα στα αμπάρια του δημοσίου και οχι μόνο  που έχουν πολλούς ποντικούς, και αντι να διορίσει καινούργιους να εισάγει καμιά γάτα απο την Κίνα... και να απελευθερώσει την παραγωγικότητα.