ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ…


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ…
Μια θαυμάσια πρωτοβουλία του υπουργείου μας εξωτερικών.
Ξεκινώντας από τις 18 στις 19/10 και  20 /10 στο Ιντερκοντινένταλ έγινε η αρχή μιας πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας του υπουργείου μας που μπορεί να καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό κέντρο γεωπολιτικών εξελίξεων. Αν βέβαια οι θρησκευτικοί και πολιτικοί μας ηγέτες, και των γύρω περιοχών, στηρίξουν και αναδείξουν την θαυμάσια αυτή ιδέα, μέχρι υλοποίησης.
Είδα την ανάρτηση στις 19 το πρωί και δεν τα κατάφερα να περάσω μέσα να καταγράψω συζητήσεις, οπότε βάζω δύο φωτογραφίες από τα έντυπα που πήρα από την γραμματεία. Η ιστορία της αρχαιότερης Ελιάς σε ένα Μινωικό οικισμό κοντά στο Καβούσι της Κρήτης ο οποίος χρονολογείται από το 4700 π.χ.!!! Η Ελιά αυτή έχει ανακηρυχτεί ως μνημείο της φύσης .Με τα κλαδιά της στεφανώθηκε η νικήτρια του Μαραθωνίου δρόμου γυναικών κατά την Ολυμπιάδα 2004 στην Αθήνα.
Μάλλον κατά πολύ γηραιότερη από την γνωστή του Πλάτωνα της Αθήνας, και το πρόγραμμα του συνεδρίου.
 Διάβασα το βαρύ βιογραφικό του υπουργού μας Nikolaos Kotzias, ο οποίος μου είχε κάνει επίσης πολύ θετική εντύπωση σε μια εμφάνιση του με αξιωματούχους της Τουρκίας, που αγκαλιάστηκε  με ζεστασιά και χόρεψε. Προχωρήστε κ. υπουργέ και μην ακούτε τις φωνές των παλικαράδων της σύγκρουσης, που νομίζουν ότι οι κραυγές μίσους τους κάνουν περισσότερο πατριώτες, από εμάς τους οπαδούς της ειρήνης. Η ιστορία αλλάζει και η επιβολή μέσω της βίας μετατρέπεται
σε επηρεασμό  μέσω της συνεργασίας και της κατανόησης.


         
                                            
                                     Κ Α Λ Η  Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α