ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ





Στην Αλβανία πέρασα αρκετό καιρό κατά τακτά διαστήματα  και για πολλά χρόνια ίσως τα  πιο παραγωγικά μου χρόνια από το 1994 και μέχρι το 2010. Είχα μια αποτυχημένη επαγγελματική δραστηριότητα και μια αντιμετώπιση από κάποιους ανθρώπους, και την πολιτεία (δικαστήρια) απίστευτα ΑΔΙΚΗ.
Παρά ταύτα έχω εκτιμήσει ότι είναι η χώρα των δυτικών Βαλκανίων που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στο να μετατραπούν οι  μεικτοί θύλακες του θρησκευτικού ανταγωνισμού  σε  κοινωνίες διαβαλκανικής συνύπαρξης και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ προοπτικής


                                     ΑΚΟΜΑ.. θαυμάσια διαθρησκευτική συνύπαρξη

Στην χώρα έχουν στηθεί από την αρχή θεσμοί σύγχρονοι όπως ανεξιθρησκεία και σ'αυτό το τόσο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ για την Βαλκανική μας θέμα, αν καταφέρει η πολιτεία στο βάθος του χρόνου να κρατήσει ίδιες αποστάσεις,και ο λαός συνεχίσει να συνεορτάζει με την Θρησκευτική διαφορετικότητα. Θα μπορούσε να γίνει ο φωτεινός οδηγός για όλα τα Δυτικά μας Βαλκάνια και για την Κύπρο.  Νομίζω ότι  οι θρησκείες θα πρέπει  να MHN αποτελούν πια Εθνική ταυτότητα, γιατί ενώ  σίγουρα οι δογματικοί θρησκευτικοί δρόμοι οδηγούν στον ίδιο Θεό, ιδιαίτερα εμείς στην Ελλάδα έχουμε συνταγματικά ταυτίσει την έννοια της πατρίδας με το ορθόδοξο Βυζαντινό δόγμα!!.

Ελευθερία στην εγκατάσταση ξένων πανεπιστήμιων...   Το New York university λειτουργεί στα Τίρανα ήδη πάνω από δέκα χρόνια!!       Ενώ στην Ελλάδα  απαγορεύει το σύνταγμα μας,την ίδρυση  ξένων πανεπιστημίων ακόμα και σήμερα!!

Βοσνία  Ερζεγοβίνη Τα λάθη κάποιων Σέρβων στον πόλεμο της Βοσνίας  Ερζεγοβίνης έχουν κάνει τους μουσουλμάνους της Βοσνίας που αποτελούν την πλειοψηφία  με 44% έναντι έναντι 32% των Σέρβων Βόσνιων.πολύ εχθρικούς ,με πληγές που όπως διατηρούνται στον χρόνο από τους Εθνικούς και ιδιαίτερα τους Θρησκευτικούς ηγέτες να μην φτάνουν εκατοντάδες χρόνια να ξεπεραστούν!


Από τις εκκαθαρίσεις (διεθνής εκτίμηση) μουσουλμάνων στην Σεπρένιτσα 

Στο Κόσοβο.. το μουσουλμανικό στοιχείο είναι σε τεράστια πλειοψηφία ,έναντι της ελάχιστης Σερβικής μειοψηφίας ,με πολύ σοβαρούς θύλακες της ισλαμικής παράδοσής των Οθωμανών. Εκεί  εκτιμώ ότι μόνο το Εθνικό συναίσθημα της μητέρας Αλβανίας μπορεί να εισχωρήσει στην κοινωνική τους συνείδηση,και εύκολα να οδηγήσουν την περιοχή σε Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και  ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών δογμάτων.
Η προσπάθεια της Σερβίας να κρατήσει την περιοχή σαν Σερβική επαρχία ,νομίζω  ότι είναι Εθνική λογική χωρίς ΛΟΓΙΚΗ. Σε αυτή την περίπτωση το Αλβανικό μουσουλμανικό στοιχείο θα γίνει περισσότερο  εχθρικό στους Σέρβους με ατέρμονες συγκρούσεις,που μόνο Ευρωπαϊκή κατεύθυνση ΔΕΝ θα δώσουν στην περιοχή.
Θα πρέπει κατά την εκτίμηση μου οι  Σέρβοι να επιτρέψουν  μια πρωτοβουλία στην Αλβανία να  συμπορευθεί με το Κόσοβο, και να επηρεάσει και  τους Μουσουλμάνους της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με τους οποίους υπάρχουν οικογενειακοί δεσμοί και δεσμοί φιλίας των μουσουλμανικών οικογενειών.          Με μια άλλη σχέση και εκτίμηση των Σέρβων  έναντι των Αλβανών που να προτιμάει την συνεργασία από την σύγκρουση  θα μπορούσε να απαλύνει στον χρόνο τα τραύματα των μουσουλμάνων της Βοσνίας, που είναι ιδιαίτερα  υποχρεωμένοι να συνυπάρχουν με τους Σερβοβόσνιους σε πολύ σημαντική μειοψηφία στην ίδια πατρίδα!!  με τις τόσο διαφορετικές και εχθρικές θρησκευτικές παραδώσεις !!!  Κάτι περίπου σαν την Κύπρο μας

Να μου επιτρέψετε να εξηγήσω γιατί μπαίνω σε προτάσεις και σε δύσκολους Εθνικούς και Θρησκευτικούς ατραπούς !!! Την μεγάλη Δευτέρα του 1997 σε μια εξομολογητική δημόσια και μοναδική ομιλία μου, αισθάνθηκα να με οδηγεί και να με ελέγχει το πνεύμα του Ιησού,το οποίο αποχωρώντας άφησε την Παρακάτω εικόνα που παρέμεινε για λίγο στον εγκέφαλο μου ενώ συνομιλούσα με την σύζυγο μου.



Λέγοντας αυτά γύρω μου από ότι καταλαβαίνετε ,οι περισσότεροι πίστεψαν ότι είχα ξεφύγει προς Θρησκευτικό παραλήρημα,(λογικότατο) παρότι ότι ο εγκέφαλος μου έτρεχε θαυμάσια δημιουργώντας   καλές και ταχύτατες λυρικές εκφράσεις και ποίηση, που μπορεί να βρει κάποιος σε δικιά μου φτωχή μετάφραση στα αγγλικά στο βιβλιοπωλείο amazon με το όνομα.panos paliokostas

Υ.Γ Εκεί αναγκάστηκα όπως με οδηγούσε το σύστημα να βάλω μια τιμή για να συνεχίσει η ανάρτηση.
Τώρα το έχω ανεβάσει  στο site μου ελεύθερο στα Ελληνικά,και στά Αγγλικά (μου)  πιο <<χτενισμένο >>... από την πρώτη έκδοση
Εκεί ίσως κάποιοι από εσάς  μου κάνετε την τιμή να διαβάσετε και να κατανοήσετε τις θέσεις μου για να είστε επιεικείς στις κριτικές σας!!.




ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ