ΠΩΣ ΟΙ ΙΕΡΟΜΕΝΟΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ





Είναι τόσο μεγάλη η ύλη του κάθε θρησκευτικού δόγματος και των θαυμάτων που κάθε τόσο μπορεί να αυξάνονται με τις νέες αναλύσεις <<αγίων>>  πατέρων και θαυμάτων τους, που ο νεοεισερχόμενος ιερoμένος δεν του φτάνει όλη η ζωή του διαβάζοντας διαρκώς να ενημερωθεί για τους μισούς!!!. Η Εβραϊκή πίστη λέει μέσω του ΙΣΑΙΑ  ότι ο Μεσσίας μέγας  προφήτης θα είναι Εβραίος που αναμένεται,και θα έλθει όταν θα κοιμούνται οι λύκοι μαζί με τα πρόβατα ...
ΑΠΟΛΥΤΉ ΕΙΡΉΝΗ

  

                πολυπολιτισμικές επαφές... μακάρι και προσπάθειες 

Η χριστιανική πλευρά λέει  ο Μεσσίας ήλθε και είναι ο Ιησούς και δεν είναι απλός προφήτης αλλά είναι o ίδιος ο υιός του Θεού, και συμμετέχει στην θειική υπόσταση κατά  το 1/3 όπως συντάχτηκε από τους Ρωμαίους -Βυζαντινούς 300 χρόνια περίπου μετά τον Ιησού.
με ΔΟΓΜΑ <<ΑΝΑΜΦΙΣΒΙΤΗΤΟ !!>>.
Oι Μουσουλμάνοι μας σαν απόγονοι επίσης του Αβραάμ (Ιμπραίμ ) λένε ότι ο Θεός είναι μόνος του χωρίς συνεταίρους  και ότι ο Μωχάμετ είναι ο τελευταίος  των προφητών και πρέπει όλοι να ασπασθούν τον Ισλαμισμό !!.Είναι υπερβολικό θα μπορούσε όμως να θεωρηθεί από όλους
ο Μωχάμετ σαν ένας επίσης προφήτης του Θεού.
Και οι τρεις θρησκείες είναι της κουλτούρας η είσαι μαζί μας η περιφρόνηση και έξω απο το μαντρί δεν δικαιούσαι να αμφισβητήσεις ούτε σε μια τελεία από την <<ιερή >> παράδοση.
Οι Ιερείς σαν φύλακες του ποιμνίου σε καλούν να ομολογήσεις δογματικές λεπτομέρειες και φανατίζουν φροντίζοντας να μεγαλοποιούν τα λάθη των ανθρώπων στο βάθος της ιστορίας των αντιπάλων δογμάτων, διατηρώντας την ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ . όπως τα εγκλήματα των Σταυροφόρων εις βάρος των μουσουλμάνων, η οι γενοκτονίες  Χριστιανών και μουσουλμάνων  ιδιαίτερα στα Βαλκάνια κατά την μετατροπή της Οθωμανικής αυτοκρατορία; σε νέες εθνικές οντότητες..    Βέβαια τα δόγματα  είναι πολύ σκληρά και στους εσωτερικούς τους κανόνες  οπότε αν κάποιος ιερωμένος σκεφτεί κάτι διαφορετικό και το διατυπώσει κινδυνεύει περισσότερο να βγει έξω από το μαντρί  σαν οπαδός του σατανά και να χάσει και την τροφή του.
Άραγε οι μόνοι που θα μπορούσαν να φέρουν κάποια ειρήνη είναι οι επικεφαλείς των εκκλησιών.Και σε κάθε συνάντηση που δόξα τω Θεό ξεκίνησαν να κάνουν ,να αρχίσουν με μικρά βήματα προσέγγισης.


           
 .                 Από συναντήσεις θρησκευτικών ηγετών Πάπες με grand muftis 

Όπως να μην θεωρείτε απιστία οι χριστιανοί να πηγαίνουν στα τζαμιά αν τύχει να βρίσκονται με συντροφιά μουσουλμάνων,και το αντίθετο Μουσουλμάνων σε εκκλησιές, η σε συναγωγές Εβραίων και το αντίθετο. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ  να λεχθεί από τα χείλη του πάπα , του πατριάρχη ,του αρχιμουφτή ,του αρχιραβίνου ,και να επιβληθεί στον χαμηλότερο κλήρο να το αναφέρει και να το στηρίζει στα εκκλησιάσματα των ναών  από όλες τις πλευρές, ότι κάτι καινούργιο ξεκίνησε δηλ. μπορεί να  πιστεύει ο διαφορετικός στην παράδοση του ,αλλά παράλληλα να σέβεται και να συνυπάρχει και στην δική <<μας>>  παράδοση. Και να ενθαρρύνουν και τους δικούς τους πιστούς να κάνουν το ίδιο.         Αφήνοντας ασχολίαστο τον δογματισμό που φανατίζει.
Τα Θέματα που αγγίζω είναι τόσο ριζωμένα παραδοσιακά που από κάποιους φανατικούς  Ιερωμένους και μη ,από την μια η άλλη πλευρά να θεωρηθεί, ότι διατελώ τουλάχιστον βλασφημία!!! 
Θα εξηγήσω όμως γιατί  μου είναι αδύνατο να μην προσπαθήσω .
Την μεγάλη Δευτέρα του 1997 ετοιμάζοντας για πρώτη φορά μια δημόσια ομιλία από δύσκολη θέση και ενώ αισθάνθηκα την ιερότερη κατά την παράδοση μου ( ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ) μεταφυσική επίσκεψη και επιρροή του ΙΗΣΟΥ συγκεηρημένα!!!
Φεύγοντας αυτή η επιρροή λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας δημιουργήθηκε στον εγκέφαλο συζητώντας με την γυναίκα μου, η  παρακάτω εικόνα που τουλάχιστον τότε και για πολύ καιρό μετά την θεώρησα  ΑΠΟΛΥΤΑ  ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ


      
Λέγοντας αυτά γύρω μου από ότι καταλαβαίνετε ,οι περισσότεροι πίστεψαν ότι είχα ξεφύγει προς Θρησκευτικό παραλήρημα,(λογικότατο) παρότι ότι ο εγκέφαλος μου έτρεχε θαυμάσια δημιουργώντας   καλές και ταχύτατες λυρικές εκφράσεις και ποίηση, που μπορεί να βρει κάποιος σε δικιά μου φτωχή μετάφραση στα αγγλικά στο βιβλιοπωλείο amazon με το όνομα.panos paliokostas

Υ.Γ Εκεί αναγκάστηκα όπως με οδηγούσε το σύστημα να βάλω μια τιμή για να συνεχίσει η ανάρτηση.
Τώρα το έχω ανεβάσει  στο site μου ελεύθερο στα Ελληνικά, και στά Αγγλικά (μου)  πιο <<χτενισμένο >>... από την πρώτη έκδοση
Εκεί ίσως κάποιοι από εσάς  μου κάνετε την τιμή να διαβάσετε και να κατανοήσετε τις θέσεις μου για να είστε επιεικείς στις κριτικές σας!!.




                                                      Το εξώφυλλο του βιβλίου μου