Αξιοσημείωτη τουρκική πρωτοβουλία

Στο κέντρο Τουρκικής κουλτούρα στην 537 fifth av.6 th floor.
Μετά την συνέντευξη που πήρα από την executive director of interfaith center of NY Chloe Breyer φεύγοντας μου έδωσε κάποια έντυπα με εκδηλώσεις που θα γινόταν στην ΝΥ στον μήνα που θα έμενα, γύρω από το θέμα τους ,<αλληλοκατανόηση θρησκειών>
Μια από αυτές ήταν και στο προαναφερόμενο Τουρκικό κέντρο που μου κίνησε περισσότερο την περιέργεια ,έχοντας στο μυαλό μου ότι οι Τούρκοι είναι ίσως όσο φανατικοί είμαστε και μείς γύρω από την πίστη μας.
Την προηγούμενη της εκδήλωσης επισκέφτηκα το κέντρο να δω αν θα ήμουν ευπρόσδεκτος. Τους είπα την καλημέρα τους που εμένα μου ακούγεται σαν ,με δέχτηκαν με την μεσογειακή μας ζεστασιά. Μάλιστα ήλθε και με χαιρέτησε για λίγο ο διευθυντής κ.Ibrahim Sayar.που φαίνεται στην φωτογραφία με τις δύο φοιτήτριες.
Την επόμενη στις έξη ήμουν εκεί να απολαύσω τον χωρίς χρέωση απλό δείπνο αλλά το πιο σημαντικό μια συνάντηση θρησκευτικών προσωπικοτήτων απο την ΝΥ.
Τους παρουσίασε ο οικοδεσπότης κύριος Ιβραιμ με χιούμορ για την σειρά λόγω χρονικής εμφάνισης των θρησκειών στην συνάντηση που γίνεται κάθε μήνα με την ονομασία <<το τραπέζι του Αβρααμ>>.
Πρώτος ο Ραβίνος του Μανχαταν Mark Schneier πρόεδρος της κίνησης κατανόησης Εθνών, στο κέντρο ο επίσκοπος N.J.L Heureux jr executive director των εκκλησιών του Queens ,και τρίτος ο φημισμένος νεαρός Ιμάμης Shamsi Ali διευθυντής του ισλαμικού κέντρο του Ισλαμ του κοίνς.
Η όλη συνάντηση ήταν η διάθεση κατανόησης (με κάποιες διαφοροποιήσεις) και αναζήτησης κοινών αξιών που σίγουρα υπάρχουν.
Τέτοιες κινήσεις δίνουν στην Τουρκία περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τουριστικό και πολιτικό ενδιαφέρον, σε μια εποχή που η κρίση φαίνεται ακόμα και στην ΝΥ που οι άνθρωποι τρέχουν σαν να τους έχουν βάλει στην μπρίζα.
Έχουμε όλοι μεγάλη ευθύνη με την δράση και την ψήφο μας για το μέλλον της πατρίδας μας και θέλει αφύπνιση από όλους.
Στο μόνο που είμαστε πρωταθλητές είναι να βρίσκουμε κάποιον άλλον -εκτός από μας- που φταίει για την πορεία μας.