Μπορεί να γίνει Τζαμί στην Αθήνα;

Απάντηση στον Ζαν Ντανιελ κολομπανι
Θεωρώ ότι στην Ελλάδα έχουμε την Λάθος εκτίμηση ότι Ελλάδα είναι το θρησκευόμενο σκοταδιστικό Βυζάντιο. Σε αυτό το σύνθημα λειτούργησε η επανάσταση του 1821και ουσιαστικά κατέληξε για όλα τα χρόνια σαν παιδεία, να μην μάθουμε ποτέ τα θετικά του Ισλαμικού πολιτισμού. Φωνές σαν του Ρήγα έχουν σιγάσει κάτω από το βαρύ πυροβολικό των ισχυρών ιερωμένων. Άραβες Μεταφραστές και σχολιαστές των κλασικών Ελλήνων σαν τον Αλ-Κιντι η τον Αριστοτελικό Αβερόες δεν διδάσκονται καν. στα σχολεία μας!!
Οπότε η ελληνική κοινωνία θέλει δουλειά να δεχτεί την παρουσία του ισλάμ ιδιαίτερα μέσω της θρησκευτικής πίστης. Στο αλλ τζατζίρα είδα ότι στην ΝΥ υπάρχει ένας θρησκευτικός χώρος που αλλάζει τρείς χρήσεις Τζαμί την παρασκευή ,συναγωγή το Σάββατο, και εκκλησία την Κυριακή. Βέβαια η ΝΥ είναι παλιό χωνευτήρι πολιτισμών Μπορούμε στην Βαλκανική μας?. Ο Σημερινός αρχιεπίσκοπος δείχνει ταπεινός και φωτισμένος, τόλμησε ήδη επενδυτικές σχέσεις με την Ντόχα θα μπορούσε να πάει τόσο μακριά. Σίγουρα ο Ιησούς μια τέτοια κίνηση θα την επικροτούσε ,και θα τον επέλεγε στους εκλεκτούς του.
Και να σταματήσει εδώ η παραγωγή ναών και αντί αυτών η εκκλησία σαν μη κερδοσκοπικός οργανισμός με την εκτίμηση που έχει στην Ελληνική κοινωνία, να προσφέρει σε άλλες ανάγκες πέραν του δογματισμού. Σίτιση, και στέγαση αστέγων, γηροκόμηση ηλικιωμένων , φροντίδα ασθενών με εκκλησιαστικά νοσοκομεία γηροκομία, και πανεπιστήμια που να διδάσκεται η ιστορία όλων των θρησκειών. Να τι περιμένει ο Ιησούς από τον σεμνό μας Αρχιεπίσκοπο.