ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ?
ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.

Πριν μπούμε στην είσοδο της χωματερής στρίβοντας προς τα δεξιά συναντάμε τρία σημαντικά εργοστάσια το μεγαλύτερο είναι το ΕΜΑΚ κάτω αριστερά με το

νο 1) Είναι το εργοστάσιο μηχανικής διαλογής και συμπίεσης απορριμμάτων, κάποιος προϊστάμενος που μου είπε κάποια πράγματα ζήτησε ανωνυμία, όταν του είπα ότι δείχνει να είναι πάνω από 15.000 μέτρα στεγασμένο είπε μπορεί να είναι και μεγαλύτερο .


Εκεί το μεγαλύτερο μέρος των οικιακών σκουπιδιών αφού περάσει από μαγνήτες και αφαιρεθούν τα διάφορα μέταλλα (σίδερα αλουμίνια) τα υπόλοιπα συμπιέζονται, τα υγρά τους απόβλητα γίνονται λίπασμα που προσφέρεται στους δήμους, τα στερεότερα συμπιεσμένα και με κλαδεμένα δέντρα συμπιέζονται και συσκευάζονται σαν χρήσιμη βιομάζα. Το εργοστάσιο με το

νο 2) ΒΕΑΛ χρησιμοποιεί την βιομάζα που παράγει το ΕΜΑΚ και το μεθάνιο που έρχεται με σωλήνες από τις παλιές χωματερές και παράγει σοβαρές ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος.

Το εργοστάσιο με το

νο 3) ίσως το πιο ρυπογόνο αποτεφρώνει νοσοκομειακά απόβλητα και οι παραγόμενες τέφρες εξάγονται στην Γερμανία και μεταποιούνται σε συνθετικά μάρμαρα.

Κάτω με το



νο 4) είναι δύο όψεις του εργοστασίου ανακύκλωσης ΕΠΑΝΑ και με το



νο 5) είναι μια αποκαταστημένη χωματερή με το παλιό σύστημα του θαψίματος που δημιουργούνται με την καθίζηση λύματα που οδηγούνται στην Ψυτάλλεια (που θα κάνω άλλη έρευνα) και μέσω θαμμένων επίσης σωλήνων το μεθάνιο που οδηγείται στο ΒΕΑΛ για να παραχθεί επίσης ηλεκτρικό ρεύμα.
Το τεράστιο εργοστάσιο του ΕΜΑΚ αν δεν ενδιαφερθούμε θα πρέπει να επεκταθεί τουλάχιστον επι 2 για να μπορέσει να απορροφήσει παραγωγικά και κάποιες ποσότητες οικιακών σκουπιδιών που θάβονται με το παλιό σύστημα και η ευρωπαϊκή ένωση δεν το θέλει και απειλεί με πρόστιμα.
 Οι μονάδες όπως υπάρχουν μπορεί να καλύψουν το ¼  του όγκου σκουπιδιών και να συνεχίσει ο δήμος μέχρι να εξυγιανθεί οικονομικά να έχει κάποια έσοδα.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ? Μα με κινητοποίηση να ξεκινήσουν τα εργοστάσια και οι καινούργιες χωματερές στην Κερατέα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ και στο γραμματικό .ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗΜΑΣ ΝΑ ΤΑ  ΔΕΧΤΕΙ ΟΛΑ….. ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ… ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ!!!