ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΜΑΣ


ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ
ΠΟΣΟ  ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Χθες 15/03/2014 στις 7 μ.μ στο 2ο μεικτό λύκειο Άνω Λιοσίων, ο σύλλογος Θεσσαλών άνω Λιοσίων <<Ρήγας Φεραίος>>έκανε στην είσοδο του σχολείου τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ρήγα μας... των Θεσσαλών και των Βαλκανίων.

 Ο εισηγητής κ. Χατζιτρακόσιας
Μετά τα λίγα από τον εισηγητή  κ.Χατζιτρακόσια σαν αντιπρόεδρο του συλλόγου. 
 Και την ευλογία του κλήρου

Η ευλογία του κλήρου 

Ο κ. Χατζτρακόσιας  κάλεσε τον Δήμαρχο φυλής κ.Μπουραίμη να αποκαλύψει την προτομή που ήταν σκεπασμένη με την Ελληνική σημαία.
Ο Δήμαρχος κ. Μπουραίμης αποκαλύπτει την προτομή 

Στην πορεία πολίτες ζήτησαν από τον Δήμαρχο να σταθεί δίπλα στο άγαλμα του Ρήγα και τον χειροκρότησαν,όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Ο Δήμαρχος δίπλα στο άγαλμα του Ρήγα

Μετά κάλεσε την αντιπεριφεριάρχη κ.Σταυρούλα Δήμου να καταθέσει στεφάνι στην προτομή του μεγάλου ιδεολόγου επαναστάτη .
Η αντιπεριφεριάρχης κ. Σταυρούλα Δήμου καταθέτει το στεφάνι

Στην πορεία ο κ. Χατζιτρακόσιας μας πρότεινε να πάμε στην κεντρική αίθουσα που έγιναν σημαντικές ομιλίες για τον μεγάλο οραματιστή.
Παρόντες σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με τους φίλλους τους ,είδα τοκ. Δημήτρη Τσουγκρή,τον κ.Σάββα Σάββα, και τον κ. Παπου.
Η  πρώτη ομιλήτρια.

Δεν θα καταγράψω τις σημαντικές ομιλίες τόσο αξιόλογων ομιλητών,θα αναφέρω ότι κράτησα από την πρώτη ομιλήτρια,για το πάθος του Ρήγα στο όραμα του,την πολυγραφικότητα, και την φιλομάθεια του.
Θα περιοριστώ σε κάτι που στηρίζω και ήταν στις προτάσεις του Ρήγα. Προσκλητήριο και στους μουσουλμάνους των περιοχών να έλθουν στις τάξεις των οραμάτων του για δημοκρατία ,σύνταγμα, και την από  κοινού αποδοχή του κλασικού πολιτισμού, για μια κοινή πατρίδα για όλους τους πολίτες από οποιασδήποτε θρησκεία.Κάτι που  υποστηρίζω με εμμονή,και προτείνω το δόρυ της Ελλάδος να γίνει ο κλασικός πολιτισμός, και ο ρόλος του κλήρου και από τις δύο πλευρές του αιγαίου να γίνει εκπαιδευτικός και διδακτικός όλων των θρησκειών, και των φιλοσοφιών στα σχολεία της περιοχής. 
Ας φωτίσει ο κοινός Θεός όλων των ανθρώπων, τον ορθόδοξο Ελληνικό κλήρο,και τον ισλαμικό, να μπορέσουν να δουν  ότι αυτή η οπτική είναι ο μοναδικός δρόμος, για να μπορέσουν  κάποια στιγμή τα οράματα του Ρήγανα γίνουν πραγματικότητα, στην βαλκανική γη....  και όχι μόνο.