Επιστολή στον προτεινόμενο από τον συνασπισμό για Δήμαρχο Φυλής κ. Κώστα Λουμιώτη




   ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Κ. Κώστα ο τρόπος που εκφραστήκατε όταν σας χαιρέτησα σήμερα 18/05/ το πρωί των εκλογών, έδειχνε ότι σας πείραξε κάτι από την συμπεριφορά μου, σε σχέση με την συνέντευξη η με την πρόσκληση στους Ρομα ,αν θέλετε μου εξηγείται δημόσια.  Το προτιμάω για να κριθούμε από κάποιους πολίτες που μας παρακολουθούν. Εγώ προσπάθησα να πάρω συνεντεύξεις από όλους τους υποψήφιους,και σχεδόν τα κατάφερα,εκτός από τον κ. Μπουραίμη που του έμεινε ελάχιστος χρόνος μετά την τελευταία του κ. Παππού  και το απέφυγε. Με την εκδήλωση για τους Ρομά επίσης επέμεινα σε όλους να έλθουν, η παράταξη του κ.Πάππού έστειλε δύο εκπροσώπους.Εκτίμησα πιο θετική την δική σας παρουσία όπως και του κ Αβράμη που μας τιμήσατε σαν επικεφαλής  των παρατάξεων σας  με κάποιους συμβούλους σας, και καταδίκασα σε δημόσιο σχόλιο την περιφρονητική συμπεριφορά του Κ. Σαββα και του κ. Μπουραίμη, και σε μας και στον σύλλογο των Ρομα, γιατί θεωρώ μονόδρομο την επικοινωνία.
Σίγουρα εκτός από εμένα τιμήσατε περισσότερο και τους συμπολίτες μας ρομα και είμαι πεπεισμένος ότι προσπαθήσατε να τους πείσετε, ( σε ότι και εγώ προσπάθησα επίσης)πως είναι κατάντια η συναλλαγή για τους ψήφους
 Μια κατάντια που ίσως ακόμα λειτουργεί με υποσχέσεις και στην υπόλοιπη  ελληνική κοινωνία, και  κάποια στιγμή πρέπει να εκλείψει.
Προσωπικά φέτος επέλεξα να μην ζητήσω να μπω σε ψηφοδέλτιο, και από το μετερίζι της ον λινε ενημέρωσης να προσπαθήσω να προσφέρω στην κοινωνία, όπου εκτιμώ ότι χρειάζεται να προβάλω. Επειδή θέλω να μείνουμε φίλοι γιατί δεν αισθάνομαι ότι λειτούργησα σε θολά νερά, αν θέλετε με τιμάτε με μια ευθεία απάντηση,στο που νομίζετε ότι η συμπεριφορά μου υπήρξε ύποπτη για να δώσω δημόσια εξηγήσεις.
Μετά τις εκλογές θα κάνω μια προσπάθεια εθελοντισμού να βοηθήσω στην απαραίτητη (κατά την εκτίμηση μου) αναθεώρηση του συντάγματος που μελετά και η παρούσα κυβέρνηση, που από πλευράς αριστεράς πρέπει να γίνει η πρόταση του διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος, στη δε παιδεία ο χρόνος των θρησκευτικών να αντικατασταθεί με την ιστορία όλων των θρησκειών και της φιλοσοφίας, για να γίνουμε  πρότυπο και για τις άλλες χώρες της βαλκανικής Γής. Και θα προσπαθήσω να σας πλησιάσω και εσάς και τον κ. Τσουμπρή του ΚΚΕ. Γιατί πέραν του κάθε κομματικού οφέλους, υπερέχει το συμφέρον της ειρήνης και της προόδου, για την πατρίδα και την περιοχή μας.
Με πολύ εκτίμηση.

Panos paliokostas
                                                Η συνέντευξη με τον κ. Κώστα Λουμιώτη