ΚΥΠΡΙΑΚΟ..ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ... Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ?


Κυπριακό
Κάτι δεν πάει καλά με την λογική μου?
Η κάτι δεν πάει καλά με την εθνική μας λογική? 
Την Πέμπτη 20/11/2014 από μια πρόσκληση στο ΦΒ βρέθηκα στο υπουργείο εξωτερικών που στην αίθουσα Κρανιδιώτης.Είχε κληθεί ο κ . Νίκος Χριστοδουλίδης  κυβερνητικός εκπρόσωπος της <<ΕΝΩΜΈΝΗΣ>>( ας πούμε)  Κυπριακής Δημοκρατίας.Την οργάνωση έκανε η ομοσπονδία κυπριακών συλλόγων,για να μας κάνει μια ενημέρωση της ακριβούς πολιτικής της κυπριακής δημοκρατίας,ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση.
Η Ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπος στο Βήμα

Στην Κύπρο πόνεσα τον Ιούλη του 2014 με μια εκδρομή της εκκλησίας άγιοι απόστολοι της Πεύκης, που πηγαίνει η γυναίκα μου και πήγα μαζί τους, για να διαπιστώσω ότι ο Βυζαντινός φανατισμός της ορθοδοξίας είναι τόσο έντονος, που αν ήμουνα μουσουλμάνος με 20% ποσοστό διασκορπισμένος θα έτρεμα .Θα μου πείτε είναι στην φαντασία σου δεν θα σε πείραζε κανείς,συγνώμη αν είμαι πολύ δειλός πάντως εγώ θα έτρεμα.

Από την εκδρομή στην Κύπρο με τον ευγενέστατο πατήρ Ευστράτιο τον μεγάλο,και πνευματικό ηγέτη της εκκλησίας των αγ,αποστόλων Πεύκης,  σε εκκλησία με τέσσερις τρούλους στην Κύπρο 

Από λάθος στην πρόσκληση ώρας είδα 17.00 Πέμπτη 20/11/και έγινε 7 μ.μ. Μου είπαν στην είσοδο ότι θα γινόταν στις 6 μμ και πήγα να δω λίγο την μόδα στο Κολωνάκι που είχα πάρα πολλά χρόνια να πάω, γιατί  ο κόσμος της μόδας στα κάτω άκρα ήταν το προηγούμενο πάθος μου.Ακόμη και αυτή η γειτονιά φαίνεται να ζει μεταπολεμική κρίση!!. Ξαναβρέθηκα στις 6 μου είπαν να κατέβω στην αίθουσα κρανιδιώτη καθόταν  στην πρώτη σειρά ο κ Λοίζος Λοίζος αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας κυπριακών συλλόγων.
Δύο από το πολυμελές πάνελ αριστερά ο κ.Λοΐζος και δεξιά του ο κ. που διεύθυνε την συζήτηση ,και όταν ανέβηκε και ο κ, Χριστοδουλίδης επέλεγε και τους πολίτες που είχαν ερωτήσεις.

Μου φάνηκε αισιόδοξος για τις σχέσεις με τους  Τουρκοκυπρίους, του είπα την ιδέα μου που θα προσπαθήσω να την τρέξω στην πράξη, δημιουργία org για την συντήρηση ανάλογων τζαμιών και εκκλησιών από τις δύο πλευρές, όπου ΔΕΝ θα γίνονται λειτουργίες, παρά διαθρησκευτικές συναντήσεις αλληλοκατανόησης θρησκειών, και ομιλίες ακαδημαϊκών για την μείωση των δογμάτων και την ανάταση της παιδείας στην βαλκανική γη, σε σύντομη ιστορία όλων των θρησκειών, και της φιλοσοφίας. Η θέση του ήταν υπέρ της εκκλησιαστικής λειτουργίας και μου ανέφερε ότι την μεγάλη Παρασκευή φίλοι του Τουρκοκύπριοι της Πάφου ,πήγαν μαζί του στον επιτάφιο.

Και εγώ πριν 10χρόνια προσκύνησα στο τζαμί της Κομοτηνής σημαίνει ότι συμφωνούν όλοι οι Έλληνες ..οι περισσότεροι θα με πουν εφιάλτη από τον Δομoκό.Ένας δε Ιερέας που με είδε να βγαίνω από το τζαμί,έκανε τον Σταυρό του ΜΕΓΙΣΤΟ με την ελπίδα ότι θα με διαλύσει σαν Διάολο.   ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΔΩΣΗ.Τρέχει στο αίμα μας και στον εγκέφαλο μας με την γέννηση μας.
                      Ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα.... ένας αξιοπρόσεχτος ρήτορας!! 

Όπως θα δείτε στις φώτο ήλθε η Ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπος που μου φάνηκε πιο όμορφη από κοντά,ο νεαρός ευτραφής πρέσβης της Κύπρου με αρκετά μεστό λόγο δείχνει να έχει το χάρισμα του λόγου σαν τον Βενιζέλο,μάλλον θα έχει πολιτικό μέλλον στην Κύπρο.Ο πρώην πρύτανης κ. Μαρκάτος ο οποίος με ενθουσιασμό φοιτητή έφτασε να προτείνει αμφισβήτηση της πρώτης συνθήκης της Ζυρίχης νομίζω? Και υποσχέθηκε να ασκήσει πίεση με την οργάνωση του στον ΟΗΕ, να εκδιωχθούν τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο!!!.
Ο χειμαρρώδης πρύτανης κ. Μαρκάτος στο βήμα

Αγαπητέ και φίλε στο FB.πρώην η νυν πρύτανη,συγνώμη που μου ήλθε μια λαϊκή παροιμία από τον Δομοκό   <<ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι>>.
Είχα βάλει στο πηγαδάκι που ανοίξαμε εκεί κοντά με τον κ. Λοίζο και με τον ευγενέστατο δημοσιογράφο Μηχαιλίδη Γιώργο την ιδέα μου, να μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δώδεκα μίλια στον υποθαλάσσιο χώρο από τις τουρκικές ακτές ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ,και 20% τουρκοκυπριακό κομμάτι στον βορά της Κύπρου και με την υφαλοκρηπίδα του,και είδα την αντίδραση στα μάτια τους ανήσυχη...Η θέση μου αυτή πηγάζει από την λογική μου ότι, έξη δικά μας και έξη δικά τους κάνουν δώδεκα ΣΥΝΕΚΜΕΤΆΛΕΥΣΗ, γιατί ένα πηγάδι ανάμεσα στα νησιά και στις τουρκικές ακτές δεν θα χωράν οι πλατφόρμες και χρειάζεται μια και ίδια τρύπα. Ξεκίνησαν με την Ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπο, και μετά από άλλες τέσσερις πέντε  προσφωνήσεις. Στο τέλος μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου ο οποίος είπε μια από τα παλιά και τα ίδια, λίγο πιο καλοβαλμένα,και άρχισαν οι ερωτήσεις.
Σαράντα χρόνια μετά! αναζήτηση αγνοουμένων, πόνος και μίσος με την Τουρκία και καμιά συζήτηση για μίνι διαχωρισμό της Κύπρου. μόνο<<ενιαίο κυπριακό κράτος>>.Ευτυχώς που δεν μου δώσανε τον λόγο για ερώτηση όταν σήκωσα το χέρι μου,δεν ξέρω αν θα την γλίτωνα μόνο με μώλωπες. Γενικά εδώ και πολλά χρόνια ζω μια ψυχολογική ανάταση-χτες έζησα μια πολύ καταθλιπτική Παρασκευή για την Εθνική μας λογική!!
Επιτρέψτε μου να κάνω μια ανάλυση με την δική μου λογική κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, γιατί σχεδόν από την αρχή έχω γνώση της ιστορίας της Κύπρου, και έχω γράψει και ποιηματάκι υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα γύρω στο1957 στο Δομοκό πρώτη τάξη του γυμνασίου.
Εκείνο το πάθος για την ένωση με την μητέρα Ελλάδα αγνοώντας τελείως το Τουρκικό ποσοστό 18 με 20 %, και ότι ο πριν των Άγγλων, νοικοκύρης της Κύπρου ήταν η οθωμανική Τουρκία.Μας έφερε την τελευταία μαζική βίαιη εκδίωξη των Ελλήνων από την μεγάλη πόλι,μας στοίχισε πανάκριβα!! η δεν τα θυμάμαι καλά?.
Μετά την μεγάλη εκδίωξη της μικρασιατικής καταστροφής, την οποία επιτρέψτε μου να σας την παρουσιάσω με την δική μου οπτική.
Στο πρόσωπο του Βενιζέλου οι ισχυροί της δύσης έβλεπαν τον ηγέτη που θα μπορούσε τον βαλκανικό λαό να τον εκπολιτίσει προς της δυτικές αξίες της αναγέννησης, του διαφωτισμού,και της βιομηχανικής επανάστασης,που στηρίχτηκαν στον κλασικό μας πολιτισμό,ο οποίος μεταφράστηκε και αναλύθηκε  και διασώθηκε από τους Άραβες φιλοσόφους από τον 7ο μέχρι των 12ο αιώνα(κάτι που θα ‘επρεπε να διδάσκεται στα σχολεία μας) έφτασε να φωτίσει την σκοταδιστική υπερθρησκευόμενη δύση, η οποία άρχισε με τους πιο θαρραλέους αναζητητές
που με κίνδυνο της ζωής τους από τους ιεροεξεταστές - έκαναν την στροφή στην κλασική αρχαία μας σκέψη.είδε Γαλιλαίος και<η γη γυρίζει?>
Επέτρεψαν λοιπόν γύρω στο 1920 στον Ελληνικό στρατό να κατακτήσει, και ο Βενιζέλος να κυβερνήσει δοκιμαστικά, και ένα κομμάτι της μικράς Ασίας γύρω στην Σμύρνη.Το ότι πηγαίναμε και με το σταυρό στο χέρι<<μια πατρίδα μια θρησκεία>> και εν ανάγκη δια της βίας.
Ανησύχησε τους δυτικούς που στο πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ είδαν τον εκσυγχρονιστή ηγέτη στα Βαλκάνια, και για πολύ βαθύτερα από όπου θα μπορούσε να πάει ο Βενιζέλος.Κάποιοι κύκλοι δεν αποθάρρυναν την παρανοϊκή επίθεση του στρατού μας στην Άγκυρα,η οποία έφερε την άνευ προηγουμένου Εθνική μας καταστροφή,και τον σχεδόν ξεριζωμό του Ελληνικού στοιχείου που απέμεινε ζωντανό από την επιστροφή,( μετά την υποχώρηση), επιδρομή των νεοτούρκων.
Η καινούργια Τουρκία του Κεμάλ, εν ανάγκη και με την Βία κράτησε τον θρησκευτικό ισλαμικό φανατισμό χαμηλότερα, τα τσεμπέρια έξω από τα σχολεία,για να φτάσει η σημερινή Τουρκία να είναι το πρώτο πολυκομματικό ισλαμικό κράτος που πιστεύω ότι με δημοκρατικές διαδικασίες πια,θα εξελιχτεί και ακόμα περισσότερο. 
Αν λοιπόν τότε το 1957-58 είχαμε με τις τουρκικές οργανώσεις συμφωνήσει και σε ένα δικό τους ποσοστό στην βόρεια Κύπρο,δεν θα είχε φύγει βίαια ο εναπομείναν ελληνισμός στην μεγάλη πόλη,και οι σχέσεις μας θα ήταν πιο παραγωγικές.

.
Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Ν. Χριστοδουλίδης στο βήμα 

Γιατί αν θυμάμαι καλά εμείς ποτέ δεν μιλάγαμε για ανεξάρτητο κυπριακό κράτος μιλάγαμε <<η Κύπρος είναι ελληνική και στην Ελλάδα ανήκει και κάθε Έλληνας βοά η την θανή η την νίκη>>Βοηθήστε με αν κάνω λάθος. Για την θέση σας γιατρέ μας κ. Λοίζο οτι οι Τουρκοκύπριοι είναι πολιτισμένοι όσο και οι Ελληνοκύπριοι, το πιστεύω για 10 φίλους σας και για σας ...τι θα  κάνουν όμως στην γειτονιά τους αυτοί που θρηνούν θύματα και αγνοούμενους, που σίγουρα έχουν και οι δύο πλευρές. Καλό είναι να προλαβαίνουμε τις μαχαιριές πριν σηκώσουμε το μαχαίρι,μετά μένει και το αίμα που πονάει στους αιώνες τους άπαντες...και να πετάξουμε το μαχαίρι παραμένουν οι πληγές,και με την υποκειμενική ενημέρωση και από εδώ και από εκεί ανησυχώ για το μέλλον της ειρήνης στα Βαλκάνια, που εγώ τα οραματίζομαι σαν.... μια ενιαία κλασικού πολιτισμού  ΠΑΤΡΙΔΑ.

Panos paliokostas       22/11/2014


Υ.Γ.  Παρακαλώ σχολιάστε την λογική μου, το θέμα γίνεται πάλι επίκαιρο και χρειάζεται διάλογο,σε μια δημοκρατία είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι,τον Βενιζέλο πριν την μικρασιατική καταστροφή δεν το βγάλαμε ούτε βουλευτή!!! Και η ευθύνη μας περιορίστηκε τότε στο να κρεμάσουμε κάποιους...ο λαός ανεύθυνος!!! .Παλιό το κόλπο μας... να δείχνουμε τους άλλους.. εκτός από εμάς... ΑΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ..